AEROPORTUL ATATÜRK S-A ÎNCHIS. Noul Aeroport din Istanbul va opera cursele comerciale

Embed:

Aeroportul Atatürk din Istanbul s-a închis. Începând de astăzi, toate zborurile interne şi internaţionale se vor efectua prin Noul Aeroport din Istanbul, situat la 30 de kilometri mai la nord.

Totuşi, vechiul aeroport va putea deservi cursele cargo, tehnice şi oricare alte zboruri, dar numai cu permisiunea Autorităţii Aeronautice a Turciei.

Pasagerii care au zburat cu regularitate prin Aeroportul Atatürk nu sunt descumpăniți, ci chiar se simt onorați că au participat la un eveniment pe care îl consideră istoric.

"Mă simt uimitor. Este o onoare să particip la această experienţă şi la acest moment istoric."

Şi angajaţii Aeroportului Atatürk sunt entuziasmaţi de această schimbare.

"Lucrez aici din 2009 şi acest loc este ca o a doua casă pentru mine, dar sunt entuziasmat să plec la noua noastră casă", a spus HUSEIN ORCUN TORUN
şeful Serviciului transport de călători.

Noul aeroport din Istanbul a costat aproximativ 8 miliarde de dolari şi urmează să fie tranzitat în primul an de circa 90 de milioane de pasageri. Autorităţile, însă, intenţionează să extindă această capacitate la 200 de milioane de pasageri pe an.

În doar 48 de ore, sute de camioane au transportat vehiculele de remorcare a aeronavelor, senzorii de securitate, precum şi alte echipamente de la Atatürk, de pe țărmurile Mării Marmarei, la noua locaţie situată pe malul Mării Negre.

Ultimul zbor de pasageri de la Atatürk a decolat sâmbătă spre Singapore. Noul aeroport a fost deschis în mod oficial în urmă cu aproape şase luni, dar abia de astăzi va opera curse internaţionale de pasageri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu