Aeroglisorul adus la Molovata ESTE FUNCŢIONAL. A transportat produse alimentare și pasageri (FOTOREPORT)

Aeroglisorul adus din orașul Vladivostok la Molovata este funcțional. Ambarcațiunea a transportat, astăzi, produse alimentare, dar și pasageri de pe malul drept, pe malul stâng al Nistrului.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, vasul a fost adaptat tehnic condițiilor meteorologice din Republica Moldova, ca pe timp de iarnă, când râul Nistru este înghețat să poată plana pe gheață pentru a deservi locuitorii satelor Molovata-Nouă și Cocieri, din raionul Dubăsari.

"Săptămâna trecută au fost făcute ultimele ajustări tehnice, pentru ca vasul să fie funcționabil pe timp de iarnă, atunci când activitatea bacului este imposibilă. De asemenea, pasagerii din Molovata, Molovata-Nouă sau Cocieri vor beneficia de serviciile de transport ale aeroglisorului, gratuit. Toate cheltuielile fiind din contul întreprinderii. De asemenea, zilnic vor fi efectuate câte trei curse din dreapta în stânga Nistrului și invers, pentru ca populația din raionul Dubăsari să nu fie izolată din cauza condițiilor meteo nefavorabile", a declarat directorul Î.S. "Bacul Molovata", Vladimir Carpov.

Capacitatea navei este de 12 pasageri și două, sau trei autoturisme. Vasul a fost adus în Republica Moldova, în tomna anului 2016, din regiunea Vladivostok, Federația Rusă. Costul ambarcațiunii este de 1,1 milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu