Aer mai curat în Londra. La una dintre staţiile de tren aerul poluat se filtrează

Embed:

În staţia de tren "Marylebone" din Londra au fost instalate patru filtre care curăţă aerul poluat.

Zilnic, pe aici trec zilnic 60 de mii de oameni şi este una dintre cele mai aglomerate opriri din Marea Britanie. Inițiatorii proiectului vor ca în următoarea perioadă să instaleze filtre similare în mai multe gări din ţară.

"Scopul nostru este să reducem expunerea oamenilor la aerul poluat. Ceea ce contează cu adevărat este ca aerul pe care îl respirăm să fie de o calitate înaltă" a spus Sophie Power, iniţiatoarea proiectului.

Aceasta a mai adăugat că aerul care intră în filtru, la ieşire este cu 95 la sută mai curat. Specialiştii sunt însă sceptici cu privire la succesul proiectului şi susţin că această soluţie este una pe termen scurt. 

"Mă bucur să văd astfel de iniţiative, dar îmi este teamă că acestea nu vor rezolva marea problemă a poluării aerului. Ceea ce trebuie să facem este să micşorăm numărul de maşini diesel, deoarece dăunează sănătăţii noastre şi a copiilor noştri", a spus 

Potrivit celor mai recente date, calitatea aerului în Europa se îmbunătăţeşte treptat, dar emisiile nocive de la maşinile diesel rămân o problemă acută. O cercetare efectuată de o agenţie din Copenhaga arată că pe parcursul anului 2015, aerul poluat a provocat în Europa peste jumătate de milion de decese premature. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu