Aduse din Portugalia şi ascunse de ochii vameşilor. Şoferul era OBLIGAT să le declare (VIDEO)

Anagajaţii de la postul vamal Leuşeni-Albiţa au contracarat o încercare de a introduce în ţară haine şi încălţăminte fără a plăti taxe. 

La pista de control a postului vamal, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de rigoare un autocar de model "Scania Century 15.35" , înmatriculat în mun. Chișinău. Unitatea de transport se deplasa din Portugalia în Republica Moldova, transportând pasageri și concomitent colete și transmisiuni neînsoțite.

La întrebările vameşilori, atât şoferul cât și cei 22 de pasageri au declarat că nu transportă bunuri interzise sau necesare a fi declarate.

Inspectorii vamali au efectuat un control detaliat și au depistat nedeclarate şi tăinuite printre alte colete, în compartimentul marfar şase cutii de carton cu mărfuri: articole vestimentare și încălțăminte ale unor firme cunoscute. 

Şoferul era obligat să le declare bunurile. Valoarea mărfii urmează a fi stabilită de către specialiștii în domeniu din cadrul Serviciului Vamal.

Potrivit informaţiilor preliminare, s-a constatat că marfa urma să fie comercializată la pieţele din Chişinău.

Mărfurile au fost ridicate și transmise împreună cu materialele acumulate către secția contracararea fraudelor vamale din cadrul Biroului Vamal Leușeni în vederea examinării cauzei sub aspect contravențional.

Concomitent, în conformitate cu prevederile legale, mărfurile reţinute vor fi verificate de către Serviciul Vamal şi sub aspectul respectării drepturilor de proprietate intelectuală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu