ADUNAREA NAȚIONALĂ "PDM PENTRU MOLDOVA": Au fost prezentate prioritățile programului politic al formațiunii

Embed:

Zeci de mii de oameni din toate colțurile țării au venit astăzi la Chișinău pentru a participa la Adunarea Națională "PDM Pentru Moldova".

Oamenii spun că s-au adunat pentru a-i susține pe cei de la PDM și spun că apreciază reformele care fost făcute. Potrivit lor, această formațiune a demonstrat timp de trei ani că poate și vrea să schimbe lucrurile, iar oamenii au speranța că acest lucru se va întâmpla și mai departe.

Angajamentul "Partidul Democrat Pentru Moldova" a fost prezentat de deputatul democrat, Eugeniu Nichiforciuc:

Noi, cei 100.000 de cetățeni moldoveni prezenți la Adunarea Națională "PDM pentru Moldova", uniți de efortul comun pe care-l facem pentru dezvoltarea țării alături de guvernarea actuală și de dorința comună de a asigura un viitor bun pentru Republica Moldova, ne luăm următorul

ANGAJAMENT

  1. Vom susține total orientarea politică Pentru Moldova a PDM. Considerăm că aceasta exprimă cel mai bine aspirațiile naționale ale moldovenilor și este cea mai eficientă abordare strategică pe care o poate avea un partid din Republica Moldova. Eforturile PDM în toate domeniile trebuie să aibă în vedere în primul și în primul rând interesele oamenilor Moldovei.

  2. Vom sprijini în continuare cu toate forțele Guvernul Republicii Moldova. Salutăm rezultatele bune obținute în cele peste 1.000 de zile de guvernare, în care Moldova a realizat o creștere economică semnificativă și o creștere substanțială a veniturilor bugetare, iar cetățenii au beneficiat de majorarea salariilor, pensiilor, indemnizațiilor și ajutoarelor sociale. Solicităm în continuare Guvernului să ia măsuri pentru creșterea bunăstării cetățenilor, pentru creșterea veniturilor acestora.

  3. Vom contribui și pe mai departe la programele de modernizare a Moldovei lansate sau anunțate în ultimul an de zile – în special Programul Drumuri Bune pentru Moldova, Programul Prima Casă, Serviciul de Urgență 112, Programul de Renovare a Școlilor și Grădinițelor, Programul Apă Bună pentru Moldova, Programul Tichete de Masă, Ghișeul Unic și construcția Arenei Chișinău. Aceste programe produc deja rezultate concrete, schimbând în bine viețile cetățenilor moldoveni, respectiv au potențialul de a face acest lucru la finalizare.

  4. Vom ajuta guvernarea PDM în menținerea priorităților sectoriale asumate – educație, infrastructură și justiție – solicitând în același timp concentrarea de resurse suplimentare pentru a răspunde și mai bine acestor priorități.

  5. Vom depune în continuare efort pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și pentru menținerea modelului occidental de dezvoltare a Suntem siguri că această abordare constituie cea mai bună soluție pentru asigurarea bunăstării moldovenilor. Îndemnăm clasa politică să avanseze ferm în implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană și să fixeze ireversibilitatea procesului de modernizare a Republicii Moldova.

  6. Vom fi alături de conducerea partidului în procesul de selectare a candidaților pentru alegerile din 24 februarie 2019. Avem convingerea că PDM va înainta cei mai buni candidați, care vor concura cu succes atât în circumscripțiile uninominale, cât și pe lista de partid.

  7. Vom comunica oamenilor, prin toate mijloacele posibile, faptele guvernării PDM. Vom face acest lucru cu încrederea că partidul nostru și-a făcut datoria la guvernare și având convingerea că promisiunile îndeplinite sunt cea mai bună garanție a seriozității programului pe care-l pregătim pentru următorii patru ani.

Pentru succesul acestui angajament, chemăm toți moldovenii să fie Pentru Moldova și alături de Partidul Democrat.

Îi îndemnăm pe toți cetățenii țării, indiferent de etnie, să ajute la consolidarea societății noastre și împreună să lăsăm deoparte, pentru totdeauna, tot ceea ce ne dezbină și ne slăbește.

Să fim uniți și optimiști, să fim puternici și muncitori, să fim învingători - Pentru Moldova!

Chișinău, Piața Marii Adunări Naționale, 21 octombrie 2018"

PUBLIKA.MD aminteşte că simpatizanții și membrii Partidului Democrat din Moldova sunt prezenţi astăzi în centrul Capitalei la Adunarea Națională "PDM Pentru Moldova".

În Piața Marii Adunări Naționale a fost instalată o scenă, de pe care conducerea formațiunii prezentă rezultatele guvernării.

De asemenea, astăzi sunt prezentate și prioritățile programului politic al formațiunii.

Anterior, liderul PDM, Vlad Plahotniuc a declarat că acest program politic va fi consultat cu oamenii, astfel ca să fie soluționate cele mai stringente probleme din țară.

Simpatizanții și membrii Partidului Democrat din Moldova sunt așteptați astăzi în centrul Capitalei la Adunarea Națională PDM - Pentru Moldova.

În Piața Marii Adunări Naționale a fost instalată o scenă, de pe care conducerea formațiunii va prezenta rezultatele guvernării.

De asemenea, astăzi vor fi prezentate și prioritățile programului politic al formațiunii. Anterior, liderul PDM, Vlad Plahotniuc a declarat că acest program politic va fi consultat cu oamenii, astfel ca să fie soluționate cele mai stringente probleme din țară.

Evenimentul de astăzi va aduna oamenii din întreaga țară și se anunță a fi unul de amploare.

PUBLIKA.MD va transmite evenimentul integral.

CITEȘTE ȘI: Adunarea Națională PDM - Pentru Moldova este organizată duminică în Piața Marii Adunări Naționale

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu