Adunarea Generală ONU: Pavel Filip propune noi domenii de cooperare

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Sub-secretarul pentru diplomaţie publică şi afaceri publice al Departamentului de Stat, Richard Stengel, în marja participării la Segmentul Înalt al Adunării Generale ONU, la New York.

În cadrul întâlnirii, a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea chestiunilor de actualitate de pe agenda relaţiilor bilaterale, situaţiei mass-media din Republica Moldova şi reformelor promovate în domeniul audiovizualului, precum şi în legătură cu noi domenii de colaborare în cadrul dialogului bilateral moldo-american.

Astfel, prim-ministrul a informat partenerii americani cu privire la acţiunile întreprinse de către Guvern în vederea promovării libertăţii mass-media şi a pluralismului de opinii în Republica Moldova. Totodată, şeful Executivului a lansat propunerea de a include în cadrul de cooperare moldo-american noi domenii de interes, precum ar fi securizarea spaţiului informaţional al ţării şi combaterea provocărilor la adresa spaţiului mediatic autohton. Iniţiativa a fost salutată de înaltul oficial american. 

La rândul său, Richard Stengel a salutat progresele înregistrate de actualul Guvern în implementarea angajamentelor asumate şi a reiterat susţinerea plenară a Statelor Unite ale Americii pentru realizarea programului de reforme, inclusiv în domeniul mass-media.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu