Adunarea Generală ONU: Bulgaria ar putea deschide un consulat în orașul Taraclia

Embed:

Bulgaria ar putea deschide un consulat în orașul Taraclia. Instituția va contribui la dezvoltarea relațiilor bilaterale moldo-bulgare și îi va ajuta pe cetățenii din sudul țării să înțeleagă care sunt avantajele integrării europene.

Această posibilitate a fost discutată de premierul Pavel Filip și președintele Bulgariei Rosen Plevneliev, la New York, unde se desfășoară sesiunea Adunării Generale ONU.

Președintele bulgar a menționat că țara sa a creat un ecosistem inovațional în domeniul tehnologiei informației din regiune și a investit masiv în Ucraina.

Totodată, oficialul a precizat că acesta poate fi extins și în Republica Moldova.

Pavel Filip l-a informat pe Rosen Plevneliev despre legea cu privire la parcurile IT din ţara noastră, care va intra în vigoare din 2017, și a invitat oamenii de faceri din Bulgaria să vină cu investiții în acest sector.

În cadrul Adunării Generale ONU, premierul a avut o întrevedere şi cu înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini şi a informat-o despre îndeplinirea a peste 90 la sută din prevederile incluse în Foaia de parcurs privind agenda de reforme. La rândul său, Mogherini a îndemnat autoritățile din țara noastră să continue reformele și să asigure o desfășurare corectă și transparentă a alegerilor prezidențiale. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu