Adunarea Generală a Judecătorilor, în vizorul Procuraturii Anticorupţie. A fost iniţiat un proces penal

Embed:

Procuratura Anticorupţie a iniţiat un proces penal pe marginea organizării în septembrie a Adunării Generale a Judecătorilor, soldată cu demiterea a şapte membri CSM. Informaţia a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, care a precizat că investigaţia a fost demarată în urma sesizării Consiliului Superior al Magistraturii. 

ALEXANDR STOIANOGLO, procuror general: "Eu n-am intervenit în acest procesul acesta şi n-am dreptul, dar totuşi ştiu că acolo duc acţiunile procesuale, adică interoghează oamenii, care au fost implicaţi". 

În data de 27 septembrie, în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor au fost demişi membrii CSM: Petru Moraru, Luiza Gafton, Nina Cernat, Dorel Musteaţă, Anatolie Galben, Anatolie Pahopol şi Victor Micu. 

Ulterior, cinci membri CSM demiși au contestat decizia Adunării Generale a Judecătorilor. Dar magistraţii de la Judecătoria Chişinău, cu sediul în sectorul Râșcani, au respins cererea acestora.

Totodată, Curtea de Apel Chişinău a pronunţat o decizie definitivă şi care este în defavoarea lor.

Contactat telefonic pentru un comentariu, Vlad Clima, preşedintele Asociaţiei Judecătorilor din Republica Moldova, care ar fi organizat întrunirea extraordinară a magistraţilor, a spus să revenim mai târziu, cu un apel.

 

loading...

Lasă un comentariu