Aduceau droguri din Germania în Moldova şi vindeau cu până la 1.000 de lei pastila. Şapte persoane, reţinute (VIDEO)

Un grup infracţional, specializat în contrabandă cu droguri, a fost destructurat de procurorii PCCOCS şi ofiţerii INI.
 
Investigațiile au demarat în luna august 2019 și s-au desfășurat în trei episoade. Astfel, echipa mixtă de investigație a ridicat un colet, transmis din Germania, în care erau ascunse pastile cu efect psihotrop. Coletul a fost supravegheat de către polițiști și sub controlul acestora a fost transmis destinatarului, care în momentul primirii coletului a fost reținut.

Prin urmare, la sfârșitul lunii septembrie, au fost reţinuţi doi membri ai grupului care intenționau să ridice un colet, transmis din Germania în Republica Moldova, în care se aflau camuflate 280 de pastile cu efect psihotrop de tip "Subutex". O pastilă de tip SUBUTEX era vândută consumatorilor de droguri contra sumei de 800 – 1.000 de lei.
 
Ulterior, au fost efectuate percheziții la domiciliile altor patru membri ai grupului, aceştia fiind reținuți pentru 72 de ore. În urma descinderilor, au fost depistate şi ridicate 224 de pastile cu efect psihotrop de diferit tip: 78 pastile "SUBUTEX 8mg", 75 pastile "TRAMADOL 50 mg", 40 pastile "OXAZEPAM 50mg", 16 pastile "Tramadol 37,5mg", 13 pastile "ZOLPIDEN 10 mg", 2 pastile "TRAMADOL", o armă de foc fără acte de proveniență, mijloace bănești şi alte obiecte utilizate la comiterea infracțiunii.
 
Totodată, au fost ridicat și urmează să fie solicitat aplicarea sechestrului asupra automobilului, model BMW X5, care a fost procurat din banii obținuți din activitate ilegală, estimat la aproximativ 10.000 de euro. 

Suspecții riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu