ADUC SPIRITUL CRĂCIUNULUI! Poveste impresionantă a ultimilor păstori de reni din lume

Asociaţi cu sărbătorile de iarnă, renii sunt consideraţi creaturi mistice în folclorul mongol, de exemplu. Nomazii Dukha transmit din generaţie în generaţie tradiţia de a-i domestici şi de a-i creşte.

Între timp, au devenit unicii din lume care păstrează acest obicei, chiar dacă au de înfruntat condiţii meteorologice extreme.

Un bărbat din zonă promite, însă, că nu va renunţa la meseria sa niciodată, iar asta pentru că, spune el, este o onoare să menţină vie această tradiţie.

El este Davaajav, cel care creşte reni pentru Moş Crăciun. La ai săi 49 de ani, păstorul se numără printre puţinii care au ales să mai rămână în sătucul considerat epicentrul creşterii acestor animale, scrie Canal3.md.

Departe de confortul lumii moderne, cei 23 de crescători au reuşit să supravieţuiască doar de dragul naturii. Cel mai mult, se bucură atunci când are loc procesul de naştere a unui ren, mai ales pentru că acesta poate sta pe propriile picioare imediat ce vede lumina zilei. 

Utilizaţi drept unităţi de transport, dar şi pentru laptele bogat în proteine şi grăsimi, renii nu au o problemă cu temperaturile foarte mici din Mongolia. Iarna, mamiferele consumă zăpadă în loc de apă. 

Reni se mai găsesc şi de-a lungul Scandinaviei, în Finlanda, dar şi

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu