Adriana luptă pentru viaţă. Istoria tulburătoare a unei fetiţe de 15 ani, diagnosticată cu leucemie (FOTO)

Duce o luptă contracronometru pentru viaţă, deşi are doar 15 ani. Este cazul Adrianei Proca, din Budeşti, municipiul Chişinău, diagnosticată cu leucemie.

Fata, o elevă exemplară şi mândria satului, s-a trezit într-o zi că viaţa ei a ajuns să coste, la propriu, 127.000 de euro!

În ajutorul Adrianei şi a familiei sale au sărit o mulţime de oameni, inclusiv străini.

Aşa a aflat Adriana adevărul dur. Copila, de numai 15 ani, credea că are o banală anemie. Însă, în urma unei biopsii, medicii i-au dat verdictul – leucemie. După o serie de investigaţii, doctorii de la Chişinău s-au declarat neputincioşi în faţa bolii Adrianei.

Salvarea a venit din Turcia, de la o clinică din Istanbul. Acolo i-am făcut o vizită, unde am găsit-o şi pe mama sa. Boala şi procedurile le-au legat de clinică pentru câteva luni bune.

"M-am luat in maini si am spus ca nu, eu trebuie sa merg mai departe, am sa lupt sa plec acasa la familia mea la fratii care ma asteapta", a spus Adriana Proca.

Este conştientă de faptul că toţi consătenii, dar şi întreaga Moldovă s-a unit pentru ea. Recent, mai mulţi artişti din ţară au organizat un concert special pentru a o salva pe Adriana. S-au adunat circa o suta de mii de lei.

Deşi trebuie să facă faţă unei lecţii prea dure, Adriana este plină de speranţă şi are puterea să zâmbească.

Medicii turci au veşti bune pentru Adriana. Îi promit că în 9 luni va reveni acasă.

Între timp, după procedurile severe de chimioterapie, tânara a trebuit să renunţe la păr.

Deşi spitalul din Turcia oferă o reducere de circa 60% pentru copiii din Republica Moldova, chiar şi aşa tratamentul fetei se ridică la o suma uriaşă  – 127.000 de euro. O povară grea pentru o familie care trăieşte doar din salariul de lăcatuş al tatălui.

"Fără oameni nu puteam face nimic. Suma e foarte enormă si le mulţumesc din suflet. Nu am cuvinte să le mulţumesc", a spus mama Adrianei.

Starea de sănătatea a Adrianei s-a înrăutaţit în ultimele zile.

Colectările de fonduri pentru Adriana continuă. Abonații Orange, sau Moldcell pot trimite un sms cu textul "Proca" la numărul 2910, cei de la UNITE pot expedia același mesaj la numărul 9002, iar clienții Moldtelecom pot suna, de pe fix, la numărul 090009002. Prețul unui sms sau apel nelimitat este de 45 de lei.

MAI MULTE DETALII PE CANAL2.MD.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu