Adrian Candu: "Curtea Constituțională a așezat lucrurile pe făgașul lor legal"

Președintele Parlamentului Adrian Candu vine cu o reacție pe pagina sa de facebook în urma deciziei luate astăzi de Curtea Constituțională Supremă privind referendumul consultativ din 24 septembrie. Mai mult decât atât, Adrian Candu a mai scris că încă de la începutul lansării inițiativei lui Igor Dodon, împreună cu colegii din PDM au promis că vor bloca prin orice mijloace legale desfășurarea pe bani publici a acestui referendum.

"Curtea Constituțională a respins astăzi referendumul jinduit de președintele Igor Dodon. De la bun început, atât eu, cât și prim-ministrul, colegii din PDM, ne-am expus asupra neconstituționalității și lipsei de temei a demersului președintelui. Curtea Constituțională a așezat lucrurile pe făgașul lor legal și a dat un semnal clar președintelui că inițiativele nu pot să iasă din cadrul constituțional." a scris preșdintele parlamentului Adrian Candu

Reamintim că astăzi Curtea Constituțională a declarat referendumul iniţiat de preşedintele ţării Igor Dodon fiind neconstituţional. 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu