Adrian Candu: Când se unesc două sau mai multe voci, impactul este mai puternic

La întâlnirea, organizată în marja conferinței interparlamentare de nivel înalt "Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente", Andrian Candu a salutat crearea Asambleii parlamentare Republica Moldova – Ucraina – Georgia. 

"Când se unesc două sau mai multe voci, impactul este mai puternic. Relațiile moldo-ucrainene vor funcționa mai bine în continuare. Astăzi, am pus bazele unei noi etape în colaborarea noastră", a declarat  Președintele Parlamentului Republicii Moldova Andrian Candu la întrevederea cu Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Andriy Parubiy.

"Avem probleme comune, dar și un viitor comun. Trebuie să fim mai activi pe plan internațional pentru a obține mai multe pentru cetățenii noștri. Când vom avea mai multe acțiuni comune, vom fi mai bine auziți la nivel internațional", a subliniat Președintele Radei Supreme a Ucrainei.

Andriy Parubiy a precizat că Ucraina a întreprins mai multe acțiuni în vederea asigurării securității informaționale prin intermediul mass-media. Este vorba de un control riguros asupra mass-media din Federația Rusă în rezultatul căruia Ucraina și-a consolidat cinematografia națională și a reușit să promoveze filmele europene. Totodată, la posturile de radio ucrainești, fiecare a 4-a piesă muzicală este obligatoriu în limba ucraineană. Autoritățile ucrainești au întreprins și unele acțiuni restrictive asupra rețelelor de socializare, aflate, potrivit lui Parubiy, sub lupa FSB-ului.

Cei doi oficiali au adresat o scrisoare șefilor legislativelor din statele europene prin care solicită, între altele, ca deciziile legate de Nord Stream 2 să fie conforme normelor UE. 

Tot astăzi, Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut întrevederi cu Maria Koc și Ryszard Terlecki, Vicemareșalul Senatului și Vicemareșalul Seimului Republicii Polonia, precum și Irena Degutiene, Vicepreședinta Seimasului Republicii Lituania. Oficialii străini au reiterat susținere pentru parcursul european al țării.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu