Adrenalină şi viteză la Orhei: La competiție au participat 270 de cicliști

Embed:

Adrenalină, viteză și salturi impresionante cu bicicleta la Orheiul Vechi, în cadrul primei etape a Cupei Moldovei la mountain-biking. La competiție au participat 270 de cicliști - profesioniști, dar și amatori - din Republica Moldova, România și Ucraina. Maratonul de ciclism s-a desfășurat între satele Trebujeni și Butuceni. Concurenții au avut de parcurs trei trasee diferite.

Cel mai dificil dintre ele a fost cel de 70 de km, la care au participat doar cicliștii profesioniști. Al doilea traseu - unul de 45 de km - a fost parcurs atât de profesioniști, cât și de semi-profesioniști. Cel de-al treilea traseu, cu lungimea de doar 18 km, a fost destinat doar cicliștilor amatori.

Pentru a participa la turneu, cicliștii au trebuit să corespundă unor anumite cerințe.

"Sportivii trebuie să fie dotați bine din punct de vedere tehnic. Bicicleta trebuie să fie dotată corespunzător. Concurenții trebuie să fie dotați cu mijloace de protecție, precum: casca, ochelarii. La fel, cicliștii trebuie să se simtă bine din punct de vedere fizic", a sus organizatorul, Alexandru Danilov.

Câștigător al probei de 70 de km a devenit Bogdan Buta, care a venit pentru această cursă din Bacău.

"Aveți zone chiar frumoase pe aici. Un pic lipseau marcajele, bănuiesc că cineva le-a furat. Ne-am descurcat în cele din urmă, am ajuns cu bine la finiș", a spus ciclistul, Bacău, România Bogdan Buţa.

"Cursa a fost excelentă. Vremea a fost, la fel, foarte frumoasă. Traseul e bine amenajat, bine marcat. Concurenții au dat dovadă de mult fair-play. Atât cei din Republica Moldova, cât și cei din România, merită aplauze. A fost o zi minunată", a spus ciclistul, Vaslui, România, Ioan Creţu.

Câștigătorii turneului au primit din partea organizatorilor cupe și medalii.

A doua etapă a Cupei Moldovei se va desfășura pe 19 mai în România, la Odobești, în județul Vrancea. Cel mai bun ciclist din întreaga regiune a Moldovei, de la Carpați până dincolo de Nistru, va fi premiat cu 1000 de euro.

loading...

Lasă un comentariu