ADRENALINĂ ŞI TENSIUNE. În satul Mereni a avut loc campionatul naţional de Trial

Embed:

Adrenalină şi tensiune la o cursă a celor mai tari băieţi. E vorba de a patra etapă a campionatului național de Trial, organizat în satul Mereni, raionul Anenii Noi. Este cea mai spectaculoasă şi complexă în sportul vehiculelor off-road.

"Asta este adrenalina sută la sută, asta este sânge fierbinte care circulă cu o viteză extremală prin vine. Şi respectiv e ceva frumos şi bărbătesc",  a spus un bărbat.

Relicva sovietică GAZ-69 a fost una dintre cele mai neobișnuite mașini de pe traseu. Cu motor de Mercedes şi piese de la alte mărci, automobilul a prins o nouă viaţă. Proprietarul a vrut să vadă dacă va face faţă concurenţilor.

"Este o maşină veche. Se mai grămădesc moşnegeii pe dînsele se bucură că mai sunt aşa maşini, ia te uită cum merge maşina asta", a spus un bărbat. 

Totuşi, vehiculul a întâmpinat dificultăţi. La asemenea cursă, rolul copilotului este unul foarte important.

Deşi cursa este contra cronometru, câştigător devine nu neapărat cel mai rapid şofer, ci şi cel mai precaut.

"Cînd se apăsă pedala de frînă în locuri nepotrivite poate maşina să o răstoarne, să se prăvale.

- Locuri nepotrivite?

- Pantă ridicată tare, da. În momentul cînd ai apăsat frîna roţile din faţă sau blocat şi maşina poate să se ducă dea rostogolul", a spus Ion Gorceg, participant.

Aproximativ 30 de echipe au participat la campionatul Jeep Trial Cross. După o asemenea cursă rareori se întâmplă ca vreo maşină să nu aibă nevoie de reparaţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu