Adrenalină maximă la competiţia patrupezilor "Biatlon 2017"

Embed:

Adrenalină şi emoţii la maxim pe poligonul Poliţiei de Frontieră din satul Zagarancea, raionul Ungheni.

21 de patrupezi alături de poliţiştii de frontieră, inspectorii de patrulare şi angajaţii Inspectoratului General de Poliţie au concurat astăzi la campionatul "Biatlon 2017". Participanţii au avut de parcurs 9 kilometri prin apă şi mlaştină. În total au fost 14 probe.  

Pentru unii participanţi însă, chiar şi cele mai simple probe nu au fost deloc uşoare.

Echipele au avut de trecut un traseu prestabilit cu mai multe obstacole.

În cadrul uneia dintre probe, patrupezii au neutralizat un infractor înarmat, care potrivit scenariului atacă echipa prin surprindere.

Inspectorii, împreună cu patrupezii lor,au înotat într-un iaz după care au avut de parcurs o porţiune mlăştinoasă. 

Îndrumaţi de stăpânii lor, câinii au sărit peste mai multe obstacole, iar la final, inspectorii au  tras din arme. Participanţii spun că toate probele au fost dificile şi că s-au pregătit săptămâni întregi pentru această competiţie.

"Greu. Distanţa e bună. Mlaştina este cea mai grea, ca atare.", a afirmat inspectorul direcţiei Regionale Sud, Ghenadie Bălan.

La final, învingătorii au primit cupe şi medalii,iar campionii patrupezi au fost răsfăţaţi de către stăpânii lor.

Organizatorii spun că în cadrul unor astfel de concursuri, echipele participante îşi antrenează abilităţile practice şi teoretice.

"Scopul principal este verificarea abilităţilor profesionale  fizice. Ridicarea situaţiei moral - psihologice, încrederea în sine.", a declarat Veaceslav Garşetea, şeful adjunct al Departamentului Poliţia de Frontieră.

Campionatul "Biatlon 2017" s-a aflat la a treia ediţie. Echipele câştigătoare vor participa în luna august la o competiţia internaţională care se va desfăşura în Lituania.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu