"Adoptă un cardinal" - cel mai recent site în vogă la Vatican

Vaticanul şi-a dat binecuvântarea pentru un nou site german, denumit "Adoptă un cardinal", care permite utilizatorilor să se roage pentru un cardinal ales aleatoriu de un computer, cu câteva zile înainte de conclavul care va desemna noul papă, informează Incont.ro, cu referire la AFP.

"Cardinalii au fost informaţi în legătură cu existenţa acestui site. Mulţi oameni s-au înscris deja pe site", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului. "Există o mişcare a rugăciunii, stimulată cu ajutorul acestui site", a adăugat părintele Federico Lombardi.
 
Potrivit administratorilor site-ului www.adoptacardinal.org, peste 350.000 de persoane s-au înscris deja. Utilizatorul îşi scrie numele, o adresă de e-mail şi apoi, printr-un simplu click, primeşte numele cardinalului care a fost selecţionat pentru el.

"Cardinalii au nevoie ca oamenii să se roage pentru ei", a declarat Ulli Heckl, în vârstă de 37 de ani, una dintre creatoarele site-ului, membră a Youth 2000, o mişcare catolică internaţională care sprijină această iniţiativă. Potrivit acesteia, parohiile, congregaţiile religioase şi chiar azilurile pentru bătrâni şi-au manifestat interesul pentru acest site care permite concentrarea rugăciunilor pentru un anumit cardinal, cu scopul de a-l ajuta pe acesta, atunci când va fi ales noul papă.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu