Adolescentul care i-a lăsat mască pe cei de la NASA. Descoperirea uimitoare făcută de un elev de liceu

Un elev de liceu a descoperit o planetă nouă, în trei zile! Puștiul de 17 ani i-a lăsat mască pe cei de la NASA, scrie a1.ro.

Aceasta este incredibila poveste a lui Wolf Cukier, un elev ce studiază la liceul Scarsdale din Statele Unite ale Americii. Puștiul de doar 17 ani, mare pasionat de astronomie, a reușit să câștige un stagiu de practică de două luni la NASA.

Totuși, nimeni nu se aștepta ca băiatul să facă o descoperire istorică! În cadrul stagiului de practică de la NASA, Wolf Cukier de 17 ani a fost pus să analizeze variațile luminii stelare, măsurate cu ajutorul unui satelit TESS.

Wolf Cukier este acum vânat de marile universități americane.

După doar două zile, elevul de liceu i-a anunțat pe toți că tocmai a descoperit o planetă nouă pentru omenire, dimensiunea acesteia fiind de aproape șapte ori mai mare decât cea a planetei noastre, Terra. Planeta a primit denumirea "TOI 1338 b", iar cei de la NASA au anunțat totul în mod oficial, spre marea bucurie a băiatului.

Elevul a mărturisit că iniţial a crezut că observă o simplă eclipsă, dar apoi și-a dat seama de importanța descoperirii sale.

Performanța băiatului a atras și atenția unor prestigioase facultăți din Statele Unite ale Americii, care și-au exprimat deja interesul de a-l avea ca student. Printre ofertele primite de Wolf se numără și cele de la Princeton, Stanford și MIT.

loading...

Lasă un comentariu