Admiterea la universităţile din România. Câte locuri au pus la dispoziţia studenţilor moldoveni instituţiile de peste Prut (FOTOREPORT)

Embed:

Burse, cazări gratuite sau cămine cu vedere la mare. Cu astfel de oferte sunt ademeniţi absolvenţii de licee de la noi de către universităţile de peste Prut. Tinerii pot afla mai multe detalii la Târgul Universităţilor din România, care se desfăşoară în aceste zile în Parcul "Ştefan cel Mare" din Capitală. 29 de universităţi oferă în total 3.900 de locuri la buget.

"O ştiţi pe Simona Halep? Este absolventa Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport de la Universitatea Ovidius din Constanţa. La fel ca şi câştigătorul medaliei de aur la jocurile olimpice la tenis dublu masculin, este vorba despre Tecău. Avem o locaţie de invidiat între Dunăre şi Marea Neagră şi în proximitatea Deltăi Dunăre", a spus Carmen Maftei, prorector al Educaţiei Universitatea Ovidius, Constanţa. 

Cu astfel de propuneri tentante au venit şi celelalte universităţi. 

"Cazarea care este la căminul nostru, este foarte frumos de tip hotelier, bine pus la punct, curat. Cantină în regim de restaurant şi li se oferă masă. De toate acestea beneficiază în mod gratuit", a spus Adina Spânu, lector Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad.

O altă universitate din Bucureşti oferă studii de tip american, cu profesori chiar din statele Unite, cei drept pentru prestigiu, basarabenii vor trebui să scoată anual din buzunare 900 de euro pentru contract.

"Avem un centru asiatic unde poţi învăţa limba japoneză, chineză, coreeană", a spus Olga Cocerva, studentă Universitatea Română-Americană, Bucureşti.

Cele mai căutate facultăţi au fost IT, economie, kinetorapie, design şi limbi străine.  

"De ce în România, fiindcă cred că acolo voi învăţa un pic mai calitativ decât aici."

"După cum m-am uitat aşa fugitiv am văzut oferte destul de bune şi cred că voi reuşi"

Potrivit organizatorilor, universităţile de peste Prut sunt tot mai interesate de tinerii basarabeni. 

"Probabil cunosc capacităţile elevii care vin de aici respectiv viitorii studenţi. Ne-au lăudat întotdeauna ca studenţi buni, capabili", a spus Nicolae Cojocari, preşedintele Federaţiei Asociaţiei de Basarabeni din România.

Admiterea la universităţile din România va începe în data de 9 iulie şi se va încheia la sfârşitul lunii septembrie. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu