Administratorul unei firme "Work&Travel", bănuit de spălare de bani. Mai mulţi studenţi, deposedaţi de peste 2.000.000 de lei

Administratorul unei firme "Work&Travel" a fost reţinut de ofiţerii CNA. Acesta este bănuit de organizarea unei scheme de spălare a banilor. Astfel, 168 de studenţi au fost deposedaţi de peste 2.000.000 de lei prin fraudarea cardurilor bancare.

În urma investigaţiilor, s-a constatat că bărbatul a folosit abuziv datele cu caracter personal ale studenţilor, care au aplicat în 2012 la programul "Work&Travel" şi au muncit în SUA. Bănuitul a deschis pe numele acestora 168 de carduri bancare în două bănci autohtone. Acesta şi-a creat o întreprindere şi ar fi solicitat băncilor eliberarea cardurilor salariale pentru angajaţii săi.

Lucrând în SUA, studenţii trebuiau să primească bani de la Serviciul Fiscal al Statelor Unite, un procent din banii dobândiţi în perioada aflării peste hotare. De aceste restituiri, însă a beneficiat bănuitul. Banii din SUA intrau pe conturile de card deschise pe numele studenţilor,fără consimţământul acestora. Ulterior, reţinutul îi extrăgea din bancomatele din ţară. Astfel, timp de 24 de ore, erau utilizateîntre 10 şi 24 de carduri bancare şi erau ridicate sume de bani între 1.000 şi 5.000 de lei de la fiecare operaţiune.

Ofiţerii de urmărire penală ai CNA au efectuat mai multe perchiziţii la domiciliul bănuitului, dar şi a altor persoane vizate. În urma verificărilor, au fost depistate 78 de carduri bancare, plicuri de la instituţiile bancare din Republica Moldova şi de peste hotare, extrase de retragere a numerarului de la bancomate, scrisori de la Departamentul de venituri al SUA pe numele persoanelor fizice din Moldova venite prin Poşta Rapidă.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 15 ani de închisoare. În prezent bănuitul este reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu