"Administratorii rutelor de maxi-taxi lucrează în regim de evaziune fiscală continuă"

Embed:

Tichete pentru maculatură. Asta e soarta biletelor de maxi-taxi oferite şoferilor pentru a le transmite călătorilor. Acestea nu mai ajung în mâinile pasagerilor. Biletele, deseori, sau sunt arse de soare pe torpedoul maşinii, sau chiar aruncate la gunoi. Puţine bilete ajung să mai fie contabilizate.

Primarul Capitalei spune că dacă toate cheltuielile administratorilor de linii ar fi contabilizate, inclusiv prin intermediul tichetelor, atunci preţul pentru o călătorie ar ajunge până la 10 lei.

"Aici este problema de când au fost înfiinţate micorbuzele, ei lucrează în regim de evaziune fiscală continuă. Chestiunea cu tichetele acum e formală, problema este în trecerea cheltuielilor real prin contabilitate", a declarat Chirtoacă.

Administratorii liniilor de microbuz recunosc faptul că şoferii încalcă legea atunci când nu dau bilete pasagerilor.

"Nu este vorba de o eviziune fiscală, pentru că biletele care se dau se ştie aproximativ fluxul de călători pe lună. Fiecare maşină trebuie să aducă încasările lunare în sumă de x. Tichetele care rămân nedate oricum sunt trecute ca vândute, pentru că oricum sunt trecute prin contabilitate", susţine preşedintele Asociaţiei Transportatorilor Privaţi, Ion Mămăligă,

O bună parte dintre şoferi ar fi de acord ca în microbuze să existe un taxator. Dar asta doar în cazul majorării tarifelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu