Administraţia supermarket-urilor care au pus în vânzare conserve dubioase NU va fi sancţionată

Embed:

Administraţia reţelei de supermarket-uri, care a pus în vânzare conserve din România, suspectate că ar conţine carne de cal în loc de vită, nu va fi sancţionată. Directorul Agenţiei pentru protecţia consumatorilor, Alexandru Cuzimuc, spune că nu poate aplica nicio pedeapsă, atât timp cât nu există o confirmare oficială că produsul conţine carne de cal.

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului spune că mostre din conservele dubioase au fost trimise laboratoarelor din ţară şi că aşteaptă acum rezultatele investigaţiilor. De cealaltă parte, oficiali ai Agenţiei pentru Siguranţa Alimentelor subliniază că laboratoarele naţionale nu pot confirma dacă este vorba de carne de cal.

"La moment, Republica Moldova nu are posibilitatea de a efectua astfel de investigaţii. Suntem în proces de procurare a utilajului respectiv, cu suportul investiţiilor din afara ţării, după care vor fi posibile astfel de testări de laborator", a declarat adjunctul directorului Agenţiei pentru siguranţa alimentelor, Vasile Bahău.

"Dacă vom primi un răspuns oficial că nu este posibil în Moldova, atunci vom aştepta un răspuns oficial din România. Aceasta este calea juridică. O altă cale nu există. Nu poate fi pedepsit nimeni, atât timp cât nu există o informaţie oficială", a explicat Alexandru Cuzimuc.

Într-o reţea de supermarketuri din Capitală au fost depistate conserve din carne de vită, suspectate în România că ar conţine carne de cal. Deşi carnea de cal nu este periculoasă pentru sănătate, oamenii trebuie să ştie ce cumpără.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu