Administraţia locală din Bălţi a dat undă verde sezonului de încălzire. Căldură va ajunge întâi în instituţiile de menire socială

Embed:

În următoarele zile, vor avea căldură în apartamente şi locuitorii din Bălţi. Primarul oraşului, Vasili Panciuc, a dispus începerea sezonului de încălzire. Între timp, în grădiniţe şi spitalele din oraş sunt folosite reşouri electrice şi climatizoarele pentru menţinerea temperaturii optime.

În grădiniţa numărul 31 din oraş, temperatura în grupe este de 13-14 grade. Iar copiii sunt antrenaţi în activităţi dinamice, ca să se încălzească. Sunt folosite şi alte metode.

"Avem plapume suplimentare pentru fiecare copil. Am instalat un climatizor pe care îl pornim ca să menţine o temperatură constantă în grupă, să nu le fie frig copiilor", a declarat directoarea grădiniţei nr.31 din Bălţi, Tatiana Mitriniuc.

Iar sălile de naştere ale maternităţii din Bălţi sunt încălzite cu reşouri electrice. Chiar şi aşa, mamele şi bebeluşii stau îmbrăcaţi gros:

"Dacă este răcoare, punem caloriferul în priză şi încălzim. Aici avem o măsuţă specială pentru copil, atunci când facem proceduri îmbrăcăm copilul, o facem numai la cald".

"Avem halate groase, iar pe copii îi îmbrăcăm bine ca să le fie călduţ. Dar ar trebui să dea căldură".

Autorităţile locale spun că, din cauza condiţiilor tehnice, abia în două zile căldura va ajunge în şcoli, spitale şi în blocuri.

"În instituţiile şcolare au fost efectuate toate măsurile necesare pentru ca în cel mai scurt timp să le putem livra căldură. Odată ce va fi pornită sistema de încălzire în oraş şi în instituţii se va încălzi", a explicat viceprimarul municipiului Bălţi, Alexandr Usatâi.

Unii locutori din Bălţi spun însă că agentul termic îi arde la buzunare şi sunt gata să mai stea în locuinţe reci, doar ca să nu plătească bani în plus:

"Cred că e cam devreme să ne dea căldură, afară încă e cald. Oamenii încă nu au reuşit să plătească pentru agentul termic consumat în sezonul trecut, avem datorii. Aşa că mă gânsec că mai putem sta şi fără căldură".

Fără căldură vor rămâne sase blocuri din Bălți, în care locatarii au datorii mai mari de 1 600 de lei pentru un apartament. În total, consumatorii din Bălţi datorează furnizorului de căldură 50 de milioane de lei. Tariful agentuliu termic în municipiu este de 1 056 de lei pentru o gigacalorie. Săptămâna aceasta, sezonul de încălzire a început şi în Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu