Administraţia DIP nu cunoaşte pentru ce sunt cercetaţi penal 14 angajaţi ai săi. Ce spune MAI

Embed:

Albert Puiu este martor în cazul celor 14 angajaţi ai Departamentului Instituţiilor Penitenciare, cercetaţi penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu. Ei sunt suspectaţi că ar fi complici ai grupului criminal Makena. Suspecţii au fost audiaţi, anterior, la Direcţia Servicii Operative din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Angajaţii Departamentului Instituţiilor Penitenciare, care au fost audiaţi de către poliţişti, au refuzat să spună ce acuzaţii le sunt aduse. În acelaşi timp, administraţia Departamentului Instituţiilor Penitenciare susţine că nu cunoaşte despre ce este vorba.

"Departamentul Instituţiilor Penitenciare nu cunoaşte careva detalii, nu cunoaşte informaţii concrete", a declarat Ana Druţă, şef al serviciului presă al DIP.

Informaţia a fost confirmată, însă, de către serviciul de presă al Ministerului de Interne.

"Astăzi au fost recunoscuţi ca suspecţi 14 ofiţeri ai Departamentului Instituţii Penitenciare al Ministerului Justiţiei. Aceştia sunt cercetaţi penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu în interesul organizaţiei Makena", a comunicat Natalia Şeremet, ofiţer de presă al MAI.

Martorii care figurează în dosar susţin că suspecţii favorizau introducerea drogurilor în penitenciare. Mai mult, aceştia ascundeau faptul că unii deţinuţi erau maltrataţi de către reprezentanţii grupării criminale Makena.

"Eu am depistat crime grave, relaţii neregulamentare între colaboratori şi deţinuţi, aducerea drogurilor în penitenciare, întrevederile ilegale, deţinerea complicilor împreună", a relatat Albert Puiu, martor, fost angajat al Penitenciarului nr. 13.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei 14 riscă până la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 2 la 5 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu