Administraţia CFM va achita, integral, toate restanţele la salariile angajaţilor

Administraţia Căii Ferate a Moldovei a găsit resurse pentru a achita, integral, toate restanţele la salariile angajaţilor.

Din suma totală a datoriilor istorice de peste 100 de milioane de lei, 93 au fost deja restituite. Precizarea a venit de la directorul instituţiei, Iurie Topală, după ce la întreprindere a fost într-o inspecţie, ministrul degrevat al Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Potrivit lui Topală, celelalte şapte milioane de lei vor fi achitate în luna februarie. Asta pentru a-i scuti pe angajaţi de impozite mai mari.

Administraţia CFM a mai precizat că veniturile întreprinderii s-au majorat, în special, în urma transportului de mărfuri.

Tot pietrişul adus în ţară pentru reparaţia şoselelor în cadrul proiectului "Drumuri bune", a venit cu trenurile marfare. Şi după lansea unor curse noi, cum ar fi cea Chişinău-Odesa a crescut numărul călătorilor, ceea ce a adus venituri mari.

În acest context, ministrul degrevat al Economiei a spus că trebuie identificate noi destinaţii de interes pentru transportul de pasageri.

"Ne-am interesat şi am lucrat la capitolul destinaţii noi care chiar şi pentru pasageri care ar aduce venituri cunoaştem cât de bine a lucrat Chişinău-Odesa. Mă bucur că astăzi am acoperit în mare parte toate, toate datoriile", a declarat Chiril Gaburici.

În cadrul CFM activează peste opt mii de angajaţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu