Adjunctul lui Obama la Chişinău, apărat mai ceva decât Dmitri Medvedev

Embed:

Securitate maximă cu ocazia vizitei vicepreşedintelui american, Joe Biden, programată pentru 11 martie. Tot efectivul Serviciului de Protecţie şi Pază, precum şi un număr impunător de angajaţi ai Securităţii americane vor fi implicaţi în asigurarea pazei adjunctului lui Barack Obama. De obicei, în cazul altor vizite ale oficialului american, pregătirile începeau cu zece zile înainte.

Securitatea vizitei lui Joe Biden va fi asigurată de aproape acelaşi număr de luptători ca şi în cazul Summitului CSI de la Chişinău, din octombrie 2009, la care a participat şi preşedintele rus, Dmitri Medvedev. De data aceasta, la indicaţia premierului Vlad Filat, a fost constituită o comisie specială pentru a asigura paza vicepreşedintelui american.

Cel mai probabil, avionul vicepreşedintelui american va fi întâmpinat pe aeroportul din Chişinău de un număr impunător de securişti americani şi moldoveni. De asemenea, spaţiul aerian al ţării ar putea fi închis. Cel puţin aceasta a fost una dintre condiţiile securităţii americane în cadrul vizitei lui Biden la Belgrad în 2009.

Tot din experienţa vizitei la Belgrad, pe arterele unde va trece coloana de maşini, circulaţia transportului va fi blocată. Automobilele parcate sau tomberoanele vor fi evacuate de pe traseul care nu va fi dezvăluit până în ultimul minut. Acest lucru înseamnă că mulţi şoferi ar putea rămâne blocaţi în ambuteiaje.

Din motive de securitate, Serviciul de Protecţie şi Pază nu oferă detalii despre paza vicepreşedintelui american. Ca exemplu doar, în aceeaşi vizită de la Belgrad, Biden a fost protejat de aproape o mie de angajaţi ai securităţii americane şi sârbe.

Mai mulţi lunetişti vor observa traseul pe care va trece Biden, iar telefoanele mobile ar putea să nu funcţioneze în zona de securitate. De asemenea, ferestrele blocurilor de pe traseu vor trebui să fie închise, iar obloanele trase. Mai mult, vor fi sudate şi gurile de canalizare de pe itinerar.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu