Adio, "tovarăşe". Ţara în care primeşti ani grei de închisoare dacă propagandezi simbolurile COMUNISTE

România pedepseşte încă din 2002 organizaţiile şi simboluri fasciste, însă o lege similară privind comunismul nu a fost niciodată adoptată, în ciuda unor tentative, transmite libertatea.ro.

Proiectul depus de USR vizează interzicerea organizaţiile, simbolurile şi propagandei comunistă şi propune ani grei de închisoare pentru cei care încalcă legea. Printre simbolurile care vor trebui să dispară sunt secera şi ciocanul, steagurile RSR, uniformele, inclusiv cele de pionieri, sloganurile, dar şi formulele de salut. Între 3 și 10 ani de închisoare ar putea primi cei care iniţiază, constituie, aderă sau sprijină organizaţii cu caracter comunist. Proiectul este iniţiat de 28 de parlamentari USR, în frunte cu liderul Dan Barna.

Ei spun că vor să protejeze societatea de posibile abuzuri, având în vedere istoria comunistă a României, aşa cum explică cei 28. „Deşi Constituţia şi legile în vigoare recunosc şi garantează drepturile şi libertăţile democratice, societatea românească are nevoie de o protecţie sporită contra unor eventuale abuzuri de tip comunist şi garanţii multiple privind împiedicarea reinstaurării regimului totalitar comunist”, spun iniţiatorii.

Adio, ”tovarăşe”. Legea este foarte strictă. Interzice toate simbolurile comuniste. Prin astfel de simboluri se înţelege drapele, embleme, insigne, uniforme, sloganuri şi formule de salut.

Asta înseamnă că cei care mai au pe acasă steaguri cu secera şi ciocanul sau drapele ale Republicii Socialiste România ar face bine să nu le afişeze în vreun fel. Se pedepseşte chiar şi prezentarea unor astfel de simboluri pe Internet.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu