ADIO AMBUTEIAJE. A fost pus în funcțiune un semafor nou la intersecţia şoselei Balcani cu strada Petricani

Embed:

Pe cea mai aglomerată intersecţie din Capitală nu vor mai rămâne urme de ambuteiaje. De astăzi luminează semafoarele la intersecţia şoselei Balcani cu strada Petricani.

Nouă semafoare cu led vor dirija circulaţia în intersecţie.

Până nu de mult în această zonă semafoarele nu au existat, aşa că în orele de vârf ambuteiajele ajungeau şi la câţiva km, iar accidentele erau la ordinea zilei.

Acum şoferii spun că traficul nu va mai fi cu nervi şi vor circula mai sigur.

Oficial de la ora 10 dimineaţa, astăzi şoferii şi-au luat rămas bun de la traficul haotic din zonă odată cu punerea noilor semafoare în funcţiune.

Circulaţia va fi dirijată de nouă semafoare inteligente, care au fost instalate în patru direcţii în intersecţia străzii Petricani cu şoseaua Balcani.

Noile dispozitive de semnalizare sunt dotate cu un sistem inteligent capabil să ia decizii de modificare a timpilor de semaforizare a intersecţiilor, pe baza informaţiilor obţinute prin intermediul unor sensori. Astfel, pe porțiunea de drum unde circulă mai multe mașini culoarea verde ţine mai mult. În plus, semafoarele inteligente sunt dotate cu lumini LED, care sunt mai economice.

Şoferii, care circula mai des prin zonă spun că intersecţia era mereu aglomerată, iar cei care vroiau să cotească de pe strada Petricani spre şoseaua Balcani, drum cu prioritate, deseori se transforma într-o misiune imposibilă.

"Foarte tare era nevoie de el aici. Fiindcă aici era ambuteiaj mare, iar maşinele care vin de pe strada respectivă nu pot ieşi la drum. Iată acum e normal, au pus semafor şi e altceva. Şi drumul făcut şi semaforul pus. Foarte bine. "

"Mereu erau ambuteiaje la orele de vârf până în capătul cela. Chiar era greu de ieşit de aici."

"Fiecare cum dorea aşa conducea. Acum e bine. "

"Aici mai peste o zi erau accidente. "

Lucrările de instalare a semafoarelor a durat două săptămâni, iar din bugetul primăriei au fost alocaţi peste 600 de mii de lei.

"După reparaţia străzii Petricani a devenit cele mai aglomerate artere din Chişinău. Mai mult era strada este în intersecţie cu şoseaua Balcani, iar în zonă erau mereu ambuteiaje", a spus purtătorul de cuvânt Primăria Chişinău, Vadim Brânzaniuc.

Prin urmare decizia de a monta semafoarele inteligente pe una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Capitală, a fost pentru a fluidiza traficul, dar şi de a reduce numărul accidentelor, care de la începutul anului până acum au fost ??? la număr. De altfel acest proiect a fost şi ultima dispoziţie semnată de fostul primar interimar Silvia Radu.

Candidatul independent la şefia Capitalei a avut grijă să efectueze o vizită în zonă pentru a se convinge că semafoarele funcţionează. La sfârşitul anului trecut au fost instalate dispozitive similare pe şoseaua Balcani intersecţie cu strada Tudor Vladimirescu, oraşul Durleşti, dar şi în satul Dumbrava, comuna Truşeni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu