Adevărul ȘOCANT despre roșiile cu țugui, care tocmai au apărut în piețe. Mai riști să le mănânci?

În ultimii ani, piețele sunt invadate cu roșii al căror format nu era cunoscut. Este vorba despre acel țugui despre care cercetătorii trag un semnal de alarmă, din cauza folosirii substanțelor chimice în exces pentru a ajunge la o coacere rapidă.

"Apariția acestui țugui în zona vârfului indică faptul că roșia a fost stimulat și prin stimulare repetată el s-a acumulat", declara un specialist în legumicultură, potrivit realitatea.net.

În cazul roșiilor cu chimicale apare un spațiu între miez și coajă. Roşiile cu moţ sunt cele mai periculoase, pentru că sunt tratate cu mult ETREL, moţul fiind chiar o malformaţie a fructului.

Acesta ascunde, de altfel, mult erbicid.

Țuguiul se formează din cauza folosirii în exces a unei substanțe chimice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu