Adevărul iese la iveală: Andrei Năstase a declarat, încă din 2016, că în spatele Maiei Sandu au stat clanuri mafiote

Embed:

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a confirmat, în octombrie 2016, că în spatele desemnării președintelui PAS, Maia Sandu, în calitate de candidat unic al forțelor de dreapta la alegerile prezidențiale au stat clanuri mafiote.

Asta rezultă dintr-o interceptare audio dintre Năstase şi vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari, publicată recent de portalul timpul.md.

Discuţia între cei doi a avut loc imediat după ce liderul PPDA a fost nevoit să se retragă din cursă în favoarea Maiei Sandu.

"Dar cel mai urât e știi ce, Sașa, marea problemă? Că decizia e luată între bandiți. Bandiții de pe loc și bandiții din afară. "

În aceeaşi înregistrare audio, Alexandru Slusari îşi îndemna şeful de partid să publice informaţiile pe care le deţine legate de persoanele din străinătate, care se aflau în spatele Maiei Sandu.

La rândul său, Andrei Năstase a declarat că va spune adevărul, însă mai târziu, pentru că aşa-zisa susţinere pentru Maia Sandu va ajuta PPDA-ul la alegerile parlamentare. Autenticitatea interceptării care a apărut în presă în octombrie 2016 a fost confirmată încă atunci atât de Năstase, cât şi de Slusari.

Cea mai recentă investigaţie realizată de jurnaliştii de la zeppelin.md arată că decizia de a o desemna pe liderul PAS drept candidat unic al forțelor de dreapta la alegerile prezidențiale din 2016 a fost luată de către raiderul nr.1 din CSI, Veaceslav Platon.

Acesta ar fi pus la cale o schemă, prin care un consultant american, Noel Boxer, i-a asigurat Maiei Sandu consultanţă politică în campania electorală. Specialistul a fost plătit de Platon din banii obţinuţi din Laundromatul rusesc şi Miliardomatul moldovenesc cu 12 mii de dolari pe lună, în perioada iulie – noiembrie 2016, înainte de alegerile prezidențiale.

Suma, adică cel puțin 60 de mii de dolari, nu a fost declarată de Partidul Acţiune şi Solidaritate la CEC. Zeppelin mai scrie că activitatea de PR a fost intermediată de către lobbystul Dmitri zis şi David Zaikin, născut în URSS și care în 1990 a emigrat în Canada.

În schemă a fost implicat și nașul de cununie al lui Andrei Năstase, fugarul Victor Țopa, care se ascunde la Frankfurt de justiția din Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu