Adevărul despre pateurile de ficat! Nu vei avea poftă să-l mai mănânci vreodată

Dacă te uiţi cu atenţie pe etichetele pateurilor de ficat din comerţ vei constata că conţinutul de ficat este foarte scăzut. Majoritatea mărcilor au un procent de 15-25% de ficat de porc per conservă, scrie realitatea.net.

De asemenea în pate se regăseşte slănină, şorici, făină albă de grâu, proteină vegetală din soia, amidon din porumb, apă, sare iodată, zahăr, colorantul carmin, gluten şi nitrit de sodiu, pe post de agent conservant.

Despre nitritul de sodiu (E 250) şi potenţialul său cancerigen s-a discutat mult în ultima vreme, deci putem considera că este bine să fie evitat.

Totodată în aceste produse se pot regăsi şi aşa substanţe chimice şi ingridiente precum: polifosfaţi, condimente, extract de condimente, muştar, sirop de glucoză, emulgatori- esterii glicerolici ai acidului citric, lactilat de sodiu, agenţi de îngroşare: gumă guar, gumă xantan, antioxidant- acid citric, ascorbat de sodiu, potenţiator de aromă: monoglutamat de sodiu, vitamine, agent de gelifiere- caragenan, agent de reglare a acidităţii: acid malic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu