Aderarea Moldovei la Uniunea Euroasiatică, pe agenda Parlamentului

Pe ordinea de zi de mâine a Parlamentului figurează şi proiectul de hotărâre pentru desfășurarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Economică Euroasiatică. Proiectul a fost propus de fracţiunea PCRM şi a fost inclus pe agendă, în cadrul şedinţei de astăzi a Biroului Permanent al Legislativului.

De asemenea, comuniştii au propus şi includerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind revocarea din funcţie a președintelui Parlamentului, Marian Lupu, precum şi proiectul de hotărâre privind formarea Comisiei pentru revocarea prin vot secret a Președintelui Parlamentului.

Publika.md reaminteşte că recent, PCRM a depus un proiect de lege în Parlament, potrivit căruia un referendum pentru aderarea la Uniunea Vamală Eurasiatică ar urma să aibă loc pe 18 noiembrie.

Proiectul a fost pus în discuţie în cadrul şedinţei Comisiei parlamentare pentru securitatea statului, însă a fost respins astăzi. Împotrivă au votat deputaţii Partidului Democrat, ai Partidului Liberal-Democrat şi ai Partidului Liberal. 

Anterior, un grup de iniţiativă a colectat mai multe semnături pentru iniţierea unui referendum privind aderarea la Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Comisia Electorală Centrală, însă, a depistat mai multe încălcări, iar plebiscitul nu a mai avut loc. Totuşi, grupul de iniţiativă a solicitat preşedintelui Moldovei, Nicolae Timofti, să iniţieze un referendum pe această temă, dar şeful statului a refuzat pe motiv că contravine intereselor Moldovei de integrare în Uniunea Europeană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu