Adepţii modului sănătos de viaţă şi-au dat întâlnire la Iarmarocul Eco

Embed:

Adepţii modului sănătos de viaţă şi-au dat întâlnire la Iarmarocul Eco, desfăşurat într-un centru comercial din capitală. Peste 80 de antreprenori autohtoni şi-au prezentat produsele, iar vizitatorii au putut gusta din bucate gătite din ingrediente ecologice, chiar dacă preţul pentru unele gustări era destul de piperat.

Când spunem pizza, ne imaginăm o turtă din aluat, acoperită cu cașcaval, carne și alte ingrediente și scoasă din cuptor. Cei care ţin la siluetă sunt însă nevoiţi să o evite pe cât se poate. Un producător local a găsit o reţetă care permite îmbinarea gustului plăcut cu utilul pentru sănătate.

"Ce este specific la ea este că toate preparatele ei sunt crude, blatul este făcut din seminţe de floarea soarelui, de in şi din hrişcă germinată care au fost deshidratate, şi toate legumele care sunt folosite la fel sunt legume deshidratate sau uscate la soare", a declarat participantul Bogdan Babii. 

La iarmaroc au fost prezentate şi produse bio, fabricate după rețete vechi de secole.

"Acesta este un săpun natural handmade, realizat după o tehnologie care are o istorie de peste 100-150 de ani. În cazul acestuia, pregătit din ulei de măsline, tehnologia are o istorie de două secole", a spus Nicolai Tagocin. 

Vizitatorii au mai aflat cum pot fi refolosite obiectele vechi, pe care mulți aleg să le arunce.

"Faceţi cunoştinţă cu pahoronatorul nostru, este un roboţel aici am refolosit un pahar de plastic care a fost utilizat şi am construit aşa un mic roboţel care, de exemplu se mişcă, se salută", a spus Alexander Iscenco. 

"Acesta este un scaun cu rotile şi partea din faţă a unei biciclete. Funcționează datorită motorului electric, acumulatoarelor şi unui buton pentru manevrare", a spus Victor Nedelcov. 

Organizatorii spun că prin astfel de evenimente vor să promoveze modul de viaţă sănătos.

"Prin acest eveniment am dorit să le oferim participanţilor posibilitatea de a face cunoştinţă unul cu celălalt, dar şi ca oaspeţii iarmarocului să afle cât mai multe despre faptul că în Moldova există produse eco", a declarat organizatoarea Olga Beljavscaia. 

Unii vizitatori nu au plecat acasă cu mâinile goale.

Iarmarocul Eco este desfăşurat pentru al patrulea an consecutiv.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu