Adăpost cald pentru oamenii străzii. Administraţia Centrului de Triere nu refuză pe nimeni

Embed:

Gerul face neîncăpător Centrul de Triere din Capitală. Oamenii fără adăpost vin aici ca să scape de frigul care le poate fi fatal, iar administraţia instituţiei spune că nu refuză pe nimeni.

Deşi condiţiile nu sunt cele mai bune, vizitatorii centrului sunt mulţumiţi că pot dormi la cald şi li se oferă şi mâncare.

Administraţia Centrului de Triere din Capitală susţine că cele mai multe persoane se adresează seara, când temperaturile de afară coboară mai mult.

"Seara sunt câte 80 - 90 de persoane. E frig şi vin mulţi oameni. Uneori avem şi câte o sută de persoane. Oamenii vin aici din cauza gerului, ei nu au unde trăi sau sunt cu necesităţi speciale", a spus angajatul Centrului de găzduire a persoanelor fără adăpost, Alexei Minciuna.

În aceste zile, numărul persoanelor care caută adăpost la Centrul de Triere este mai mare decât cel al locurilor. Oamenii se mulţumesc să doarmă şi pe saltele, pe podea, numai să nu rămână în ger.

"E bine, cald. Este ujin seara, mâncăm, ceai fierbinte, tot e ca acasă".

"Mulţumesc celor de aici că ne ajută, ne dau mâncare şi ne permit să dormim la cald, avem unde să ne spălăm. Uneori ne aduc şi haine, ne hrănesc în fiecare zi."

"Am probleme cu apartamentul şi mi-au spus că există aşa loc, unde pot să mă ajute. Am un pat, ne dau ceai seara şi dimineaţa cu chiflă. Sunt condiţii de trai bune".

Acest bărbat se plânge că anul trecut, din cauza frigului, s-a ales cu degerături la picioare.

"Anul acesta am venit la Centrul de Triere, pentru că e cald şi bine aici. Suntem mulţi, toate locurile sunt ocupate şi probabil vor veni încă mai mulţi."

Centru de Triere din Capitală poate găzdui temporar 70 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu