Adam Vinatieri a devenit cel mai bun marcator din istoria NFL

Jucătorul american Adam Vinatieri a devenit duminică, la vârsta de 45 ani, cel mai bun marcator din istoria Ligii de fotbal american (NFL), după ce a reuşit 10 puncte pentru echipa sa Indianapolis Colts în meciul cu Oakland Raiders (42-28), scrie agerpres.ro.

Cu 2.550 puncte, Vinatieri a depăşit vechiul record de 2.544 puncte, deţinut de danezul Morten Andersen, care a evoluat în NFL între 1982 şi 2007.

''Niciodată nu am crezut că voi juca atât de mult timp pentru a avea într-o zi şansa de a bate acest record. Au fost atâţia mari marcatori în istoria NFL, iar eu trebuie să le mulţumesc coechipierilor mei care în cursul carierei mele de 23 ani mi-au dat totul'', a declarat Vinatieri după meci.

Vinatieri şi-a făcut debutul în NFL Europe, un campionat care a dispărut între timp, înainte de a semna în 1996 pentru New England Patriots, cu care a câştigat de 4 ori Super Bowl-ul. În 2006, el s-a transferat la Indianapolis.

Jucătorul de la Indianapolis Colts deţine şi recordul de cele mai multe lovituri de penalizare reuşite şi cel pentru cea mai lungă serie de lovituri de picior reuşite în NFL (44).

Într-un alt meci din NFL, Los Angeles Rams a învins Green Bay Packers (29-27) şi a obţinut a 8-a victorie consecutivă de la începutul sezonului, cel mai bun start al californienilor din 1969.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu