Acuzaţii la adresa preşedintelui CA: Vicol face presiuni pe unii membri ai instituţiei, pentru ca aceştia să-şi dea demisia

Embed:

Preşedintele Consiliului Audiovizualului, Dragoş Vicol face presiuni pe unii membri ai instituţiei, pentru ca aceştia să-şi dea demisia. Declaraţia a fost făcută chiar de unii membrii CA, în cadrul emisiunii Principii de la postul de televiziune PRIME. Invitaţii au mai spus că preşedintele autorităţii în domeniul audiovizual se subordonează politic actualei guvernări.

Dragoş Vicol a fost şi el invitat la această emisiune, dar a refuzat să vină. Şi în timpul transmisiunii acesta a fost solicitat să comenteze acuzaţiile, dar el a expediat un mesaj realizatorului în care a rugat să fie lăsat în pace.

Unul dintre invitaţii emisiunii Principii a fost Veronica Cojocaru, care săptămâna trecută a anunţat că-şi depune mandatul de membru al Consiliului Audiovizualului. Aceasta a declarat că a fost martorul unei discuţii din care s-a lăsat să se înţeleagă că Dragoş Vicol planifica să o lase fără funcţie. 

"Mergând pe holul instituției am auzit dintr-un birou al unui membru că domnul Vicol cumva avea de gând să mă elimine prin metode mai puțin ortodoxe, ceea ce m-a indignat foarte mult pentru că dacă sincer îmi pare o astfel de abordare absolut anormală", a afirmat fostul membru CA, Veronica Cojocaru.

Nemulţumit de managementul preşedintelui CA, Dragoş Vicol, s-a arătat şi actualul membru al Consiliului, Corneliu Mihalache. Acesta a acuzat conducerea instituţiei că este subordonată politic. 

"Eu doream să demisionez, dar nu o fac, doar din motivul să-i schimb planurile. Eu cred că anume acum Consiliul Audiovizualului are şansa să se depolitizeze şi să fie cu adevărat independent. Doar că în calea acestui fapt stă o singură persoană, aşa - numitul preşedinte Dragoş Vicol", a comunicat membrul CA, Corneliu Mihalache.

Şi expertul media, Eugen Rîbca, a declarat că CA îşi schimbă deciziile în funcţie de cine este la guvernare. 

"Haideţi să spunem deschis, desemnarea membrilor în consiliul pentru televiziune şi radio este rezultatul unui proces politic. Actuala componenţă, în opinia mea, nu vorbesc despre toată componenţa, dar marea majoritatea a trecut dintr-o tabără politică, în apărarea intereselor altei tabere politice", a menţionat expertul media, Eugen Rîbca.

Invitaţii emisiunii au criticat şi decizia lui Dragoş Vicol de a monitoriza doar patru posturi de televiziune în campania electorală. Asta chiar dacă membrii CA i-au cerut de câteva ori să includă în listă şi posturile afiliate guvernării. Vicol s-a opus vehement. 

"Să monitorizăm sau nu este doar decizia domnului Vicol, pe care nici nu o supune votului. Acum este greu să fiu de acord cu domnul Rîbca care învinuieşte toată componenţa Comisiei că nu vrea să monitorizeze. Este decizia unui singur om", a spus membrul CA, Corneliu Mihalache.

Dragoş Vicol a fost chemat de nenumărate ori să participe la emisiunie pentru a avea dreptul la replică, însă acesta a refuzat. Chiar în timpul emisiunii, prezentatorul Andrei Andrievschi i-a trimis un mesaj.

"În răspunsul său el ne-a rugat să nu-l mai deranjăm pentru că este foarte ocupat, monitorizează televiziunile şi de aceea nu poate veni la emisiune. Vă amintesc că noi l-am invitat pe domnul Vicol la emisiune pentru a vă putea răspunde, dar el nu a venit. Suntem gata să mai facem o emisiune doar pentru a-i oferi posibilitatea să-şi expună opinia", a afirmat Moderatorul emisiunii Principii, Andrei Andrievschi.

La începutul lunii septembrie, un alt membru al Consiliului Audiovizual, Dorina Curnic şi-a dat demisia, motivând că nu-şi poate desfăşura activitatea din cauza atitudinilor şi abordărilor selective de care dau dovadă unii colegi de-ai săi.

Lasă un comentariu