Acuzaţii între liderii PLDM şi PL! Filat: Fără nebunie la guvernare. Ghimpu: Isteria a pornit de la şeful liberal-democraţilor

Embed:

Liderul PLDM, Vlad Filat, îl exclude pe preşedintele PL, Mihai Ghimpu, din cadrul negocierilor, ce urmează să aibă loc în perioada următoare. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la TV7.

"Nu sunt cel care îmi aleg partenerii. În Parlament avem actori politici pe care nu em i-am ales, ci alegătorii. În perioada următoare, vom purta negocieri, dar nu vom discuta şi nu vom accepta în actul guvernării grupul parlamentar al lui Ghimpu, deoarece dorim în actul guvernări un grup care să poată activa fără isterie şi fără nebunie", a explicat acesta.

Preşedintele PLDM susţine că luni, 22 aprilie, avea 53 de voturi pentru susţinerea noului Guvern, iar un acord care urma să fie semnat înainte de anunţarea hotărârii Curţii Cunstituţionale avea să fie semnat de PLDM, PD şi grupul majoritar parlamentar al PL.

Totodată, în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV, şeful liberalilor, Mihai Ghimpu, a declarat că cele spuse de Filat sunt aberaţii: "Ce spune Filat sunt aberaţii. Alianţele se formează între partide. Cu cine o să facă alianţă dacă nu cu Ghimpu? Dacă consideră că poate face coaliţie cu deputaţii neafiliaţi, îi doresc succes", a menţionat acesta.

Mai mult, Ghimpu a spus că isteria a început de la Filat. "Dacă el nu începea lupta, eu eram liniştit. Filat a făcut două lucruri – a furat şi a pus în pericol integrarea europeană a Moldovei", a conchis acesta.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu