Acuzaţii în dosarul "Metro" vor rămâne în arest pentru încă 30 de zile. DECLARAŢIILE inculpaţilor

Embed:

Cei patru inculpaţi în cazul atacului armat asupra încasatorilor, produs în 2014 la un centru comercial din Capitală, vor rămâne în arest pentru încă 30 de zile. Bărbaţii au ajuns înapoi după gratii, marţi, după ce procurorii le-au înaintat noi acuzaţii.

În data de 1 martie, toţi cei patru acuzaţi în dosarul "Metro" au solicitat să fie eliberaţi, pe motiv că se află în arest preventiv mai mult de 12 luni. Instanţa de judecată a decis ca suspecţii să fie plasaţi sub control judiciar. Poliţia i-a reţinut însă din nou pe bărbaţi, chiar în sala de judecată, pentru noi acuzaţii

"Sunt nevinovat şi toate aceste acuzaţii sunt fabricate. Mai mult, au fost fabricate dovezi şi împotriva soţiei mele, dar şi împotriva fiicei mele şi a soţului ei. Sub presiuni, eu am fost pur şi simplu nevoit să semnez un document, pe care mi l-a înaintat procurorul", a declarat acuzatul Veaceslav Işenko.

Reprezentanţii Procuraturii Generale susţin că acuzaţiile sunt fondate.

"Ei sunt învinuiţi de falsificarea documentelor şi spălare de bani. Ei au falsificat documente, în baza cărora au cumpărat arme", a relatat procurorul Oleg Baciu.

Dosarul în cazul atacului armat asupra încasatorilor, în urma căruia un bărbat a fost ucis, se află pe rol în primă instanţă încă din anul 2014.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, acuzaţii riscă până la 15 ani de închisoare. Atacul sângeros de la METRO este unul dintre cele mai grave cazuri care au avut loc în Moldova în ultimii ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu