Acuzaţii în adresa lui Dodon: Şeful statului îşi FACE IMAGINE înainte de alegeri pe seama a doi veterani al războiului din Afganistan

Embed:

O mare parte a clasei politice s-a coalizat împotriva preşedintelui Igor Dodon, acuzat că îşi face capital de imagine pe seama celor 2 piloţi, foşti ostatici în Afganistan.

După ce vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, a condamnat public acţiunile lui Dodon, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, cel liberal, Dorin Chirtoacă, îl acuză pe preşedintele Dodon că a făcut din ostatici prizonieri politici.

Anterior, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat că Igor Dodon face presiuni pentru ca piloţii moldoveni să nu fie trimişi acasă împreună cu delegaţia ministerului de Externe.

Vladimir Voronin susţine că Igor Dodon foloseşte în scop electoral drama celor doi piloţi moldoveni.

"Aceşti oameni au fost de mult eliberaţi numai că s-au tărăgănat cu aceea ca ei să vină acasă. Ceea ce vorbea ieri Candu poate e mai mult adevărat de cât ceea ce vorbeşte Dodon. Că cineva i-a reţinut încă undeva pentru patru luni de zile. Or veni oameni ceia acasă şi vor explica şi vouă jurnaliştilor cum a fost situaţia. Dacă e vorba de soarta oamenilor nu trebuie de legat de alegeri, nu trebuie de legat de interese politice", a declarat preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

O reacţie a avut şi preşedintele liberalilor, Dorin Chirtoacă. El e de părere că foştii ostatici au fost ţinuţi captivi pentru a-i asigura lui Dodon capital politic în alegeri.

"Dodon îi ţine ca ostatici pe aceşti oameni de câteva luni de zile. Despre aceşti oameni, unul dintre primii a anunţat Usatâi. Din momentul în care Rusia a făcut-o în timpul alegerilor şi în favoarea lui Dodon asta arată cât de jos coboară Federaţia Rusă în batjocora faţă de cetăţeni pentru că ea este în stare luni de zile să ţină persoane închise numai pentru a-şi face cineva capital politic în alegeri", a declarat Chirtoacă.

Preşedintele Igor Dodon este băgat şi mai mult în corzi de acuzaţiile liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi. Într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, el susţine că eliberarea celor doi piloţi moldoveni a fost blocată intenţionat de Igor Dodon, ca acesta să-şi poată face PR în campanie.

"Dodon va suna la Moscova şi va spune: "Nu îi daţi pe mâinile celor de la MAEIE". "Aşteptaţi-mă pe mine, eu o să vin săptămâna viitoare sau trimiteţi-i separat acasă, numai nu împreună cu cei de la Externe", afirmă Usatîi.

Usatîi mai spune că Dodon ar fi plătit pentru asta şi că face eforturi disperate pentru a împiedica revenirea acasă a celor 2 piloţi moldoveni împreună cu delegaţia ministerului de Externe.

Şeful statului nu a comentat deocamdată acuzaţiile care i se aduc.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu