ACUZAŢII GRAVE: Rusia va încerca să intervină în scrutinul legislativ din Marea Britanie

Există "posibilitatea reală" ca Rusia să încerce să intervină în scrutinul legislativ din Marea Britanie, a declarat Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, care a adăugat că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-ar "bucura" dacă liderul laburist Jeremy Corbyn ar câştiga alegerile, scrie Mediafax.ro.

Făcând referire la preşedintele rus, Johnson a afirmat că "în mod clar credem că este ceea ce a făcut în Statele Unite, este cât se poate de evident că asta a făcut în Franţa, în regiunea Balcanilor de Vest, unde are tot felul de planuri mârşave, aşa că trebuie să fim vigilenţi", informează Reuters.

Cu doar o zi înaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa, echipa lui Emmanuel Macron a anunţat că a fost ţinta unui atac informatic prin care e-mailurile de campanie au fost publicate online.

Momentan nu se cunoaşte originea atacului cibernetic, însă experţi în securitatea cibernetică au avertizat, luna trecută, că hackerii ruşi ar viza campania electorală a lui Emmanuel Macron.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu