ACUZAŢII GRAVE la adresa afaceriştilor Victor şi Viorel Ţopa. DEZVĂLUIRILE unui fost jurnalist de la Jurnal TV

Embed:

Acuzaţii grave la adresa oamenilor de afaceri Victor şi Viorel Ţopa, care ar sta în spatele Platformei civice "DA" şi ar finanţa postul de televiziune Jurnal TV. Dezvăluirile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de investigaţii, care este realizată de un fost jurnalist de la această televiziune, Gabriel Călin.

Fostul producător de la Jurnal TV susţine că postul respectiv evită să vorbească despre pagubele provocate de către finanţatorul său.

"Victor Țopa. Este unul dintre cele mai odioase personaje din istoria recentă a Republicii Moldova. Daunele provocate de activitatea acestuia sunt extrem de mari, lucru despre care uită să relateze televiziunea care-i aparține și-i deservește interesele ca o fată ușuratică, dar care se vrea considerată virgină", spune Gabriel Călin, realizatorul emisiunii ''Observator''.

Potrivit investigaţiei jurnalistice, în anul 2000, pe când era director al Administraţiei de Stat a Aviaţiei Civile, Victor Ţopa ar fi intrat în posesia a 49 la sută din acţiunile companiei de stat Air Moldova. Gabriel Călin susţine că numele lui Victor Ţopa figurează într-o anchetă internaţională privind spălarea de bani, alături de importanţi capi ai cartelurilor de droguri.

Iar după ce a fost demis din funcţia de ministru al Transporturilor, deţinută pentru scurt timp în 2001, Victor Ţopa devine subiect al unui nou dosar penal.

"Dosarul îi revine procurorului Andrei Năstase – acum mare luptător al Platformei civice Demnitate și Adevăr. În mod miraculos, din procuror, Năstase îi devine fin de cununie, familia îi este mutată la Frankfurt, într-o locuință cumpărată de Victor Țopa, iar dosarul penal moare" .

Victor Ţopa mai este acuzat că ar fi intrat ilegal în posesia unor acţiuni de la Victoriabank, fapt pentru care a fost condamnat de instanţa de judecată. În investigaţie se mai vorbeşte despre o tranzacţie dubioasă de la Banca de Economii, cu implicarea lui Viorel Ţopa şi Air Moldova. Jurnalistul afirmă, cu referire la o decizie judiciară, că Viorel Ţopa ar fi prejudiciat atunci instituţia financiară.

"Viorel Ţopa intră ilegal, prin delapidare, în posesia unui „comision” de 400.000 de dolari, acordat pentru un credit despre care se ştia din start că nu va fi stins, iar BEM a rămas şi fără 1. 000. 000 de USD, şi fără gajul retras ilegal de către Viorel Ţopa."

Autorul investigaţiei mai afirmă că Victor şi Viorel Ţopa sunt interesaţi să scoată acum lumea în stradă.

"E cel puțin cinic modul în care cei doi trimit lumea în piață să caute miliardul acolo unde nu este. Or, și în acest caz hoțul strigă: prindeți hoțul!", mai spune Gabriel Călin.

Victor şi Viorel Ţopa nu au fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu