ACUZAŢII GRAVE în adresa MAI şi a Serviciului Grăniceri: Revenco a spălat 130 de mii de euro, iar Roibu îl ajută. VEZI REACŢII

(UPDATE 17:00) Contactat de Publika.md Vladimir Volcov a declarat că pe numele lui au fost deschise dosare la comandă. "Dacă Dvs mergeţi mâine la poliţie şi depuneţi o plângere pe numele meu, chiar a doua zi se deschide dosar penal. Eu am decis să vorbesc public despre acţiunile lui Revenco pentru că eu într-o zi pot să dispar şi nimeni să nu cunoască de ce", spune Volcov.

(UPDATE 14:30) Comisariatul General de Poliţie (CGP) a organizat astăzi o conferinţă de presă în cadrul căreia a anunţat: "Volcov e principalul bănuit în cadrul unui dosar penal, deschis în luna aprilie curent, pe art. 190, al. 4 din Codul Penal - escrocherie în proporţii deosebit de mari. Prin aceste declaraţii managerul proiectului privind securizarea frontierelor de stat încearcă să se apere". 

Solicitat de Publika.md, Ofiţerul de presă al CGP, Adrian Jovmir, a declarat că, dosarul în cadrul căruia Volcov este urmărit penal a fost deschis ca urmare a unor plângeri depuse de agenţi economici, implicaţi în realizările unor lucrări din cadrul proiectului. Volcov ar fi transferat pe contul său o sumă de bani mai mare cu aproximativ un milion de euro, decât cheltuielile necesare. Dacă va fi găsit vinovat, Volcov riscă de la 8 la 15 ani de închisoare.

(13:45) Şeful Serviciului Grăniceri din Moldova, Roman Revenco, este acuzat de spălare de bani, în cadrul Proiectului  european privind securizarea frontierei de stat. Mai mult, se pare că acesta ar fi ajutat în acţiunile sale de Ministerul de Interne. Declaraţii în acest sens a făcut managerul proiectului „Reţeaua de Comunicaţii Fixe şi Mobile pentru Serviciul Grănicieri din Republica Moldova” Vladimir Volcov.

Volcov declară că Revenco intenţionează să pună mâna pe 300 de mii de euro, din grantul oferit de Uniunea Europeană pentru un proiect. "A scos deja 130 de mii de euro şi are toate şansele să-i scoată şi restul", a menţionat managerul.

Totodată, Vladimir Volcov spune că este terorizat de angajaţii MAI, întrucât a depistat frauda şi deţine şi probe în acest sens. "Mă urmăresc maşini, îmi fac fotografii, mi se ascultă telefoanele de 1,5 ani. Este un atac masiv", spune acesta.

La rândul său, Serviciul Grăniceri respinge acuzaţiile şi spune că orice declarațiile constituie un neadevăr și au un caracter calomniator. 

Solicitat de Publika.md, Consilierul ministrului de Interne, Eugen Onică, nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile aduse.

Publika.md menţionează că, în perioada în care  Alexei Roibu ocupa funcţia de de director general al Serviciului Grăniceri (17 decembrie 2009 - ianuarie 2011), Roman Revenco de asemenea activa în cadrul Serviciului, în calitate de şef de direcţie.

Amintim că, Proiectul „Reţeaua de Comunicaţii Fixe şi Mobile pentru Serviciul Grănicieri din Republica Moldova”, în valoare de 10,2 milioane de euro,  prevede instalarea sistemului de comunicaţii fixe şi mobile, pe segmentele frontierei de stat. În cadrul primei faze au fost instalate şi echipate 27 de turnuri, au fost dotate cu utilaj şi infrastructură IT subdiviziunile Serviciului Grăniceri din Direcţiile regionale Cahul, Leova, Ungheni (în total 40 de locaţii). Faza a II-a, lansată în luna mai, prevede o lungime mai mare în aria de responsabilitate, incluzând 44 de locaţii, pe o distanţă de-a lungul graniţei de aproximativ 385 km, între localităţile Horeşti şi Otaci. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu