Acuzaţii grave în adresa Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Guţuţui: CCA a devenit garantul interesului politic

Embed:

Acuzaţii grave în adresa Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Olga Guţuţui, membru al instituţiei, a anunţat că astăzi este ultima zi de muncă, după ce şi-a dat demisia. Guţuţui susţine că la baza acestei decizii stau ilegalităţile din cadrul Consiliului, care din garant al interesului public în audiovizualul s-a transformat în cel al interesului politic în acest domeniu.

Într-o postare pe Facebook, Olga Guţuţui a anunţat că a venit acum patru ani şi jumătate la Consiliul Coordonator al Audiovizualului, pentru a pune umărul la edificarea spaţiului audiovizual. Ea scrie că hotărârile sunt luate dincolo de pereții autorității de reglementare, iar instituţia a ajuns la cheremul politicienilor care controlează grupuri media.

Olga Guţuţui susţine că instituţia s-a transformat într-o entitate ce poartă chipiu colorat, iar culoarea se schimbă la o anumită perioadă, în funcţie de dimensiunile grupurilor media controlate de către politicieni. 

Şeful CCA, Dragoş Vicol, nu a răspuns la apelurile noastre. Vicol ne-a transmis ulterior un mesaj în care a spus că nu oferă niciun comentariu în acest caz.

Consiliul Audiovizualului este format din nouă membri: doi propuşi de Parlament, unul de Președintele Republicii Moldova, unul propus de Guvern şi cinci membri propuși de organizațiile societății civile, selectați prin concurs public.

loading...

Lasă un comentariu