ACUZAŢII GRAVE. Denis Ulanov: Tauber şi Apostolova au fost reţinute ilegal

Embed:
Marina Tauber şi Reghina Apostolova au fost reţinute înainte să rămână fără imunitate parlamentară. Colegul lor de partid, Denis Ulanov, care a asistat la intervenţia poliţiştilor, susţine că maşinile în care se aflau deputaţii au fost oprite de agenţii de patrulare înainte de votul din legislativ.

"În acest video se vede cum eu merg în spatele maşinii în care merge Apostolova. Se vede în faţă o maşină a poliţiei. Este ora 17:07. Mergem, mergem, mergem şi acum maşina de poliţie va bloca... În faţa noastră maşina în care se afla Tauber era deja blocată, iar acest echipaj blochează maşina în care se află Apostolova. În maşină se află un deputat care dispune de imunitate care nu a încălcat nimic, iar poliţiştii nu pot avea nicio pretenţie. Ei pur şi simplu blochează traficul."

Deputatul partidului SOR spune că Tauber şi Apostolova mergeau la o întrunire cu oamenii în oraşul Orhei. El susţine că ar fi fost oprit de poliţiştii de patrulare pe motiv că ar fi depăşit limita de viteză. Ulanov s-a conformat, dar pentru că acţiunea dura foarte mult, deputatele Tauber şi Apostolova au trecut în maşina colegului său de partid, Vadim Fotescu.

"Când poliţiştii au văzut că Apostolova şi Tauber au urcat în maşina deputatului Fotescu, au blocat şi maşina lui Fotescu cu o altă maşină de patrulare. Totul este filmat. A venit o a treia maşină, Marina şi Regina au urcat în ea. Ele au reuşit să meargă înainte şi ce s-a întâmplat mai departe: mie îmi sunt returnate actele şi trei maşini de patrulare au început să urmărească celelalte maşini în care se aflau Tauber şi Apostolova", a spus deputatul formaţiunii "Partidul Şor", Denis Ulanov.

Atunci, Marina Tauber a pornit pe jos spre Orhei şi chiar a încercat să ajungă în oraş cu un microbuz de rută. Denis Ulanov povesteşte că poliţiştii au încercat să o oprească.

"Maşina mea a fost oprită pe la ora 16:40, mie mi-au dat actele şi poliţiştii au plecat după celelalte maşini pe la 17:05 - 17:10. Marina Tauber a rămas fără imunitate la 17:40. Deci după ce maşina în care se afla Marina Tauber a fost blocată, din punct de vedere fizic, Tauber a fost reţinută. Marina Tauber nu a fost lăsată măcar să urce într-un microbuz şi să ajungă la Orhei", a declarat Ulanov. 

Denis Ulanov spune că partidul din care face parte a depus deja o cerere la Inspectoratul Naţional de Patrulare pentru a primi o explicaţie. El a catalogat toate aceste acţiuni drept tentativă de persecutare a opoziţiei.

"Asta este o încălcare gravă şi este clar că Dodon i-a luat ostatici pe deputaţii noştri", a spus Denis Ulanov. 

Am solicitat o reacţie în acest sens de la Inspectoratul Naţional de Patrulare, dar ne-au spus că vor veni mai tarziu cu un comentariu.

Lasă un comentariu