ACUZAȚII DURE la adresa lui Dorin Chirtoacă. De ce l-a ÎNVINUIT un fost coleg de partid

Embed:

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, este acuzat că ar fi implicat în înstrăinarea ilegală a aproape 300 de ari de teren din preajma Circului din Chişinău. Învinuirea vine din partea fostului pretor al sectorului Râşcani Mihai Cârlig. În replică, Chirtoacă susţine că decizia de cedare a terenului aparţine fostului primar al Capitalei, Serafim Urechean. 

Potrivit lui Mihai Cârlig, pe terenul de lângă Circ urma să fie construit un stadion, însă Primăria l-a dat în gestiune, cu titlu gratuit, mai multor firme.

"Acest teren a fost înstrăinat la o firmă concretă, dar cum s-a întâmplat că să fie parcelat şi să fie dat pe gratis la diferite firme. Aceste scheme sunt bine pregătite nu de instanţele de judecată, nu de agenţii economici dar în complice cu primăria Chişinău şi anume cu primarul general", a declarat candidatul la Primăria Capitalei, Mihai Cârlig. 

Dorin Chirtoacă spune însă că decizia prin care Liga de Baseball şi Softball pentru copii a întrat în posesia terenului a fost luată încă acum 13 ani, când el nu se afla la cârma Primăriei.

"Am copia deciziei Consiliului muncipal din anul 2002, terenul a fost atribuit pe vremea când eu încă mă aflam la studii la Bucureşti, de către fostul primar Serafim Urechean. După care a apărut această minge a lui Voronin prin hotărâre de Guvern, care mergea peste această hotărăre a Consiliului municipal", a spus primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă. 

Consilierul PL Anatol Topală, care a recunoscut anterior că are legătură cu amenajarea terenului de baseball, a difuzat un comunicat de presă, după acuzaţiile aduse de Mihai Cârlig. Topală menţionează că afirmaţiile lui Cârlig, potrivit cărora Liga de Baseball şi Softball nu este înregistrată la Ministerul Justiţiei sunt false, iar instanţa de judecată a permis amenajarea terenului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu