Acuzaţii dure la adresa administraţiilor a două spitale din Capitală. Reacţia premierului Pavel Filip

Acuzaţii dure la adresa administraţiilor Spitalului Clinic Municipal pentru Copii Nr. 1  şi al Spitalului Clinic Municipal Nr.1 din Chişinău. Într-o postare pe Facebook, medicul neonatolog, Mihai Stratulat, acuză că doctorii din aceste instituţii ar pune diagnoze incorecte copiilor doar pentru a obţine bani de la Casa Naţională de Asigurări Medicale. 

În cadrul şedinţei de Guvern, premierul Pavel Filip a reacţionat în acest caz. 

 

În cadrul şedinţei Cabinetului de Miniştri, premierul Pavel Filip a cerut ministrului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Svetlana Cebotari, să sesizeze Procuratura şi CNA pentru a investiga acest caz, iar dacă într-adevăr acuzaţiile se dovedesc a fi reale, cei vinovaţi să fie cercetaţi penal. 

 

"[...] Am văzut care este reacţia ministerului, că aţi creat o comisie specială care va investiga acest caz. Eu vreau să vă propun altceva: în primul rând vin cu chemare către toţi cei care văd că sunt nereguli, căci se ridică semne de întrebare şi pentru mine: de ce se limitează doar la o postare pe Facebook, în primul rând toţi care văd că sunt nereguli trebuie să meargă la CNA şi la procuratură şi să spună despre acest lucru şi să informeze autorităţile statului care sunt responsabile de acest domeniu.

Eu nu vreau să aşteptăm analizele şi investigaţiile acestei comisii. Dacă nu s-a adresat domnul doctor, vă rog să faceţi dvs acest lucru: să vă adresaţi la CNA şi Procuratură, astfel încât să vină ei cu o claritate pentru că dacă s-au făcut asemenea declaraţii. Cu certitudine se cunosc care sunt aceste cazuri, se cunosc care sunt acest nume care ipotetic ar fi putut să facă asemenea încălcări. [...] Cu greu îmi vine să cred că toţi doctorii admit asemenea încălcări. Dacă au pus diagnoze incorecte, să răspundă penal, dacă se răspândesc falsuri, atunci la fel avem o problemă", a spus premierul Pavel Filip. 

Directorul adjunct al CNA, Lidia Chireoglo, prezentă la şedinţa Cabinetului de Miniştri a declarat că instituţia s-a autosesizat în urma apariţiei postării şi au iniţiat o anchetă în acest caz.

"Directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, ieri seara, după ce a apărut postarea domnului doctor Mihai Stratulat pe reţelele de socializare, a fost informat. Astăzi dimineaţă, la prima oră au fost date indicaţiile de rigoare, au fost iniţiate investigaţiile. CNA va întreprinde toate acţiunile în limitele compentenţei sale", a declarat directorul adjunct al CNA, Lidia Chireoglo.

Anterior, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale au anunţat într-un comunicat de presă că instituţia s-a autosesizat pe marginea informațiilor postate pe rețelele de socializare de către medicul neonatolog Mihai Stratulat. Calitatea asistenței medicale acordate copiilor în cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 și Spitalul Clinic Municipal nr. 1 urmează să fie evaluată de o comisie specială. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu