Acuzaţii dure în adresa lui Igor Gorgan. Un fost ministru al apărării susține că acesta şi-a cumpărat gradul de militar

Embed:

Acuzaţii dure în adresa generalului de brigadă, Igor Gorgan. Fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuţa, spune că acesta şi-a cumpărat gradul de militar de la partidul liberal democrat din Moldova.

Am încercat să obţinem o reacţie de la Igor Gorgan, dar responsabili de presă din cadrul Ministerului Apărării ne-au spus doar că s-au autosesizat în urma acestor declaraţii şi că urmează a fi făcută o anchetă internă în cadrul Instituţiei.

Actualul preşedinte al PLDM, Tudor Deliu, a spus că va veni cu o reacţie, după ce se va documenta la acest subiect. 

Într-o conferinţă de presă organizată astăzi, Vitalie Marinuţa a spus că în 2013-2016, când Igor Gorgan deţinea aceiaşi funcţie de şef al Marelui Stat Major, acesta servea unui singur partid.

"Ar fi bine să faceţi o investigaţie pentru perioada 2014-2015, să vedeţi totuşi cât echipament performant, bocanci, uniformă, rucsac şi multe altele, au fost dăruite conducerii partidului în cauză, cu un singur scop, şi scopul a fost atins, ca în final Igor Gorgan să primească gradul de general de brigadă. Eu l-am refuzat permanent", a declarat Vitalie Marinuţa, fost ministru al Apărării.

După ce săptămâna trecută, ministrul Apărării, Pavel Voicu a spus că mai mulţi foşti conducători ai ministerului şi-au însuşit ilegal arme din dotarea statului, astăzi, Vitalie Marinuţă a prezentat jurnaliştilor o armă gravată cu numele său.

"Acesta este pistolul TT cu inscripţia ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, şi data acordării. Îl am, este trecut perfect legal în declaraţia mea de venit şi avere,09.58 nu este ascuns, este declarat la poliţie, am certificat", a declarat Vitalie Marinuţa, fost ministru al Apărării.

Anterior, la acuzaţiile lui Voicu privind atribuirea ilegală de arme a reacţionat şi fostul ministru al Apărării, Eugen Sturza. Acesta scria pe pagina sa de facebook că cele două arme despre care vorbeşte Pavel Voicu i-au fost acordate de conducerea Marelui Stat Major şi astfel, el le deţine legal. 

Lasă un comentariu