ACUZAŢII de corupţie între concurenţi electorali. Motivul este acurateţea rapoartelor financiare

Embed:

Reprezentanţii Blocului Electoral "Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă" îşi acuză contracandidaţii că nu ar fi inclus în rapoartele financiare o parte din cheltuielile din campania electorală.

Concurenţii electorali vizaţi spun însă că acuzaţiile sunt nefondate.

Potrivit candidatului pentru funcţia de primar al Capitalei, Oazu Nantoi, şi colegului său Iurie Leancă, concurenţi electorali mint în privinţa cheltuielilor efectuate în campania electorală. Acest lucru l-ar demonstra numărul mare de panouri electorale.    

"Fie că ei promovează contabilitatea dublă și achită o parte din servicii cash, fie că ei exercită presiuni administrative pentru a obține "referiale" pentru serviciile acordate, ceea ce înseamnă că aceste partide politice sunt corupte", a declarat Oazu Nantoi.  

Reacţia liberalilor şi a liberal-democraţilor nu a întârziat.

"Este o încercare repetată de victimizare care a devenit deja o strategie a echipei conduse de către dl Leancă. Eu sunt absolut sigur că PLDM raportează cu precizie toate cheltuielile reale care le suportă în campania electorală", a spus liberal-democratul Valeriu Şterbeţ. 

"Eu nu prea cunosc ca Leancă să fie asistentul meu, să cunoască ce hotărăsc eu și partidul. Astea-s declarații populiste", a fost replica liderului liberal Mihai Ghimpu.

Concurenţii electorali trebuie să prezinte ultimele rapoarte financiare, la Comisia Electorală Electorală, până cel târziu vineri.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu