ACUZAT DE MOLESTARE. Medicul care a agresat sexual peste 100 de gimnaste, a pledat vinovat

Embed:
Un fost medic al lotului olimpic de gimnastică al Statelor Unite a recunoscut că a agresat sexual mai multe sportive. Unele dintre victime nu aveau nici 13 ani când au fost molestate. Cel puţin 125 de foste gimnaste au depus plângeri împotriva lui. Pentru faptele sale, acesta şi-ar putea petrece restul vieţii după gratii.

Larry Nassar a lucra în calitate de medic al echipei timp de 20 de ani şi a fost concediat în 2015, când au apărut primele plângeri din partea gimnastelor că le-ar fi agresat sexual. Iniţial, el a negat acuzaţiile, apoi a recunoscut o parte din învinuiri

El a negat iniţial acuzaţiile, apoi a recunoscut o parte dintre învinuiri, printre care molestarea minorilor şi pornografie infantilă.

Abuzurile au avut loc la locuinţa sa şi la clinica pe care o deţinea. Printre gimnastele care îl acuză de molestare se numără campioanele olimpice Aly Raisman, McKayla Maroney, şi Gabby Douglas. Nassar a declarat în timpul audierilor că regretă faptele.

"Mă rog în fiecare zi pentru iertare. Vreau ca ele să depăşească momentul, vreau să se vindece. Vreau ca întreaga comunitate să se vindece", a declarat Larry Nassar, fost medic sportiv.

Scuzele sale nu le-au impresionat pe victime.

"Pentru mine, faptul că şi-a cerut scuze nu înseamnă nimic. Faptul că el se gândeşte: 'uite, mi-am cerut scuze, aşa că voi trebuie să credeţi că eu mă îndrept' mi se pare ridicol", a spus Lindsey Lemke, victimă.

"Sunt dezamăgită de scuzele sale. Mi-au părut foarte false. Le-a spus doar ca să stârnească milă, pe care nu o merită deloc", a zis Madeleine Jones, victimă.

În timpul audierilor, victimele au mărturisit că erau abuzate atunci când veneau la el pentru tratarea diverselor răni provocate la antrenamente. Judecătorul a stabilit că în acest caz sunt circumstanţe agravante deoarece medicul s-a folosit de poziţia sa de autoritate pentru a comite abuzurile faţă de copiii care aveau încredere în el.

"Sunt mulţumită că va fi condamnat la închisoare. Aş vrea să-şi petreacă restul zilelor după gratii", a spus Jennifer Jones, mama unei gimnaste.

Ca urmare a acordului de recunoaştere a unor acuzaţii, avocaţii apărării au cerut o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, dar judecătorul poate stabili o pedeapsă mult mai mare având în vedere numărul plângerilor şi amploarea faptelor.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu