"ACUM" spune una, dar face alta: De ce s-au opus investigării finanţării ilegale ale socialiştilor de către Moscova

Embed:
Deputaţii din blocul "ACUM" spun una, dar fac alta. În timp ce declară că partidele finanțate din exterior trebuie sancţionate, atunci când au avut ocazia să investigheze un astfel de caz, s-au făcut că plouă. PAS şi PPDA au încercat să găsească diferite motive ca să nu explice jurnaliştilor de ce s-au opus investigării finanţării ilegale ale socialiştilor de către Moscova.

"Păi, din câte înţeleg, au fost probleme procedurale, asta am înţeles că a fost problema, eu personal nu am văzut proiectul dat", a spus deputatul PAS, Radu Marian.

"Cu asta trebuie să se ocupe ancheta, justiţia", a spus vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Alţi deputaţi ai "ACUM" au dat de înţeles că au respins propunerea doar pe motiv că vine din partea PDM. În realitate, însă, o astfel de iniţiativă este binevenită.

"- Personal aţi declarat că Dodon este un trădător, acum refuzaţi să investigaţi finanţarea ilegală a partidului.
- Noi o să votăm o comisie, care să investigheze toate partidele politice. Cum se finanţează. Noi considerăm că subiectul trebuie analizat în complexitate, în raportat cu toate partidele politice. Asta inclusiv la nivel de guvern", a spus liderulul PAS, Maia Sandu.

"Aşteptăm să vedem veridicitatea acestor filmări şi, fiţi siguri că, atunci când se va demonstra că sunt veridice, vom veni cu o reacţie necesară", a spus deputatul PAS, Lilian Carp.

Deputaţii socialişti vizaţi se spală de păcate şi, după cum era de aşteptat, spun că nu este nevoie de o comisie de anchetă.

"Noi nu putem să ne axăm pe anumite presupuneri sau unele momente emoţionante ale unor deputaţi, dar, să ne furnizeze, în primul rând, dovezi şi atunci o să avem pe marginea ce să discutăm", a spus deputatul PSRM, Grigore Novac.

"Din momentul în care anumite filmări au fost aruncate în spaţiul public, ele nu mai sunt probe, ele sunt nişte manipulări", a spus deputatul PSRM, Bogdan Ţîrdea.

De cealaltă parte, democraţii se arată convinşi că refuzul alianţei ACUM - PSRM de a susţine iniţiativa PDM de creare a unei comisii de anchetă pentru investigarea finanțării de peste hotare a socialiştilor este dovada clară că aceştia se tem şi de alte adevăruri care vor ieşi la iveală.

"Desigur, rezultatul acestei anchete ar elucida, ar scoate la iveală toate ilegalităţile comisiei de către conducerea acestui partid, de aici vin şi temerile", a spus deputatul PDM, Alexandru Jizdan.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu